Ο Ταξιάρχης Φούντας μιλάει: Ένα κοντινό και τραυματικό βίωμα που σχεδόν τον έκανε να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο

Ο Ταξιάρχης Φούντας μιλάει: Ένα κοντινό και τραυματικό βίωμα που σχεδόν τον έκανε να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο

Ο Φούντας, μετά από τέσσερις μήνες από την αποχώρησή του από τη DC UNITED, κατέθεσε την ψυχή του σε μια κόκκινη συνέντευξη, αποκαλύπτοντας πως βρέθηκε πολύ κοντά στο να βάλει τέλος στην καριέρα του.

«Συχνά σε προσεγγίζουν λέγοντας πως θα σε βοηθήσουν, ενώ ταυτόχρονα σε πληγώνουν πίσω από την πλάτη σου. Ήταν μεγάλο λάθος το να πάω στην Αμερική», ήταν μερικά από τα λόγια του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που προσφέρθηκε στο επίσημο περιοδικό της Τραμπζονσπόρ.

Ένα ανεκτίμητο μάθημα από το Φράιμπουργκ…

Ο διεθνής επιθετικός βρέθηκε στην άκρη της γραφής για μια ρατσιστική προσβολή, την οποία όμως αρνείται κατηγορηματικά πως δεν εκρημνίστηκε ποτέ κατά κάποιου αντιπάλου του.

Εδώ ακολουθούν λεπτομερώς τα λόγια του σχετικά με την εμπειρία του στην Αμερική:

«Σκέφτηκα ακόμη και να εγκαταλείψω το ποδόσφαιρο μετά το μπούλινγκ που έπαθα στην Αμερική. Όλο αυτό συνέβη όταν δύο παίκτες με κατηγόρησαν ως ρατσιστή. Κάθε φορά που γύριζα στο σπίτι, έλεγα στη σύζυγό μου, συγγνώμη που θα χρησιμοποιήσω αυτήν την έκφραση, αλλά δεν ήθελα πια να ασχολούμαι με αυτήν την καταραμένη… αγωνιστική δραστηριότητα. Κάθε μέρα έκλαιγα γιατί δεν απάντησα στα λόγια τους. Έχω σεβασμό προς όλους, από τον πιο νέο μέχρι τον πιο παλιό. Μετά από αυτό, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τα πάντα με διαφορετικό τρόπο. Πολλές φορές άνθρωποι έρχονται και σου υπόσχονται βοήθεια, αλλά σε σκοτώνουν στην πλάτη. Δεν θέλω τέτοια άτομα στη ζωή μου και στην οικογένειά μου. Για εμένα και την οικογένειά μου, η Αμερική ήταν μια μεγάλη λάθος επιλογή για την επαγγελματική μου πορεία».

Ο Φούντας ανέφερε επίσης τους λόγους που διάλεξε την Τραμπζονσπόρ για την επόμενη φάση της καριέρας του.

«Ποτέ δεν έχω κατακτήσει πρωτάθλημα. Είναι κάτι που θέλω να πετύχω. Να κατακτήσω ένα τρόπαιο. Πριν έρθω εδώ, γνώριζα ότι η Τραμπζονσπόρ είχε κερδίσει το πρωτάθλημα και αυτό είναι κάτι που ήθελα να ζήσω, να απολαύσω τη χαρά μιας τέτοιας διάκρισης. Ελπίζω να το πετύχω με αυτή την ομάδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ