Ο Καστρίτης δηλώνει: «Δεν θέλουμε να τελειώσει αυτό που ζούμε – Η πρόκριση είναι επίτευγμα για όλο το κλαμπ»

Ο Καστρίτης δηλώνει: «Δεν θέλουμε να τελειώσει αυτό που ζούμε – Η πρόκριση είναι επίτευγμα για όλο το κλαμπ»

Ο Άρης επικράτησε με 84-77 επί της Τρέντο, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση (9-9) στον δεύτερο όμιλο του EuroCup. Στο νοκ άουτ ματς των playoffs, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Προμετέι.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Καστρίτης, τόνισε πόσο σημαντική είναι η συνέχιση της επιτυχημένης πορείας τους και εξέφρασε την χαρά του για την επίτευξη της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Επίσης, σχολίασε την παρουσία του Νίκου Γκάλη στο σημερινό ματς.

«Αυτό είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα για όλο το κλαμπ. Νιώθουμε υπερήφανοι για ό,τι καταφέραμε στην επιστροφή μας στη διοργάνωση. Η πρόκριση είναι σημαντική και τα τελευταία αποτελέσματα στην κανονική περίοδο επιβεβαιώνουν τη βελτίωσή μας ως ομάδα και σε προσωπικό επίπεδο. Η αντίδρασή μας μετά τη σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού ήταν εξίσου σημαντική, αντιμετωπίζοντας μια ανταγωνιστική και ανελέητη ομάδα που επιδίδεται σε κάθε παιχνίδι», ανέφερε.

Αναφορικά με τον αντίπαλο τους στα playoffs, δήλωσε:

«Δεν μπήκα στη διαδικασία να αναλύσω τις ισοβαθμίες και τις βαθμολογίες, καθώς η κατάσταση ήταν αρκετά ρευστή σε όλους τους ομίλους. Γνωρίζουμε τις ομάδες και αν και γνωρίζουμε τη δυνατότητα της Προμετέι, είναι πρόωρο να συζητήσουμε αυτό το ματς, ενώ έχουμε άλλες προκλήσεις μπροστά μας».

Σχετικά με τον περιορισμένο χρόνο που έχει η ομάδα για να γιορτάσει, είπε:

«Δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικοί. Μπορεί να φαίνεται άδικο που δεν μπορούμε να γιορτάσουμε λόγω των επερχόμενων αγώνων, αλλά αυτή είναι η αθλητική ζωή. Κανένας δεν μπορεί να μας αφαιρέσει την περηφάνια και την ικανοποίηση. Χαιρόμαστε για αυτά που έχουμε επιτύχει ως ομάδα, για τους παίκτες, τον κόσμο και τον σύλλογο».

Σχετικά με την παρουσία του Νίκου Γκάλη, τόνισε: «Ο Νίκος Γκάλης είναι συνολικά σημαντικός για εμάς. Η παρουσία του ήταν εντυπωσιακή, όπως και η παρουσία των οπαδών που οδήγησε σε σερί sold out».

Τέλος, σχετικά με το πώς διαχείριστηκαν οι παίκτες του τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ανέφερε: «Η αντιμετώπιση της κατάστασης ήταν βήμα-βήμα. Προσπαθούμε να παραμείνουμε σταθεροί καθημερινά. Μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, συζητήσαμε ως ομάδα για τον επόμενο αγώνα και πώς θα διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας για να παρουσιαστούμε στον επόμενο αγώνα. Απολαμβάνουμε αυτή την εμπειρία και δεν θέλουμε να τελειώσει το ταξίδι μας», τόνισε, αναφερόμενος και στην υποδοχή που είχαν στο αεροδρόμιο. «Ήταν μια απόλυτα νέα εμπειρία για τα παιδιά και την απόλαυσαν. Αυτός ο ενθουσιασμός μας δίνει περισσότερη δύναμη και κίνητρο για τη συνέχιση», συνέλεξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ