Ο Ίβκοβιτς ήταν πολύ κοντά στο να γίνει προπονητής των Γουόριορς

Ο διάσημος ατζέντης, Μπίλι Ντάφι, αποκάλυψε ότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν πολύ κοντά σε μια προπονητική θέση στους Γουόριορς. Ο Ίβκοβιτς, που έφυγε από τη ζωή πριν δύο χρόνια, δεν κατάφερε να γίνει ο πρώτος Ευρωπαίος προπονητής σε μια ομάδα του ΝΒΑ.

Ο Μπίλι Ντάφι δήλωσε: “Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τον Ίβκοβιτς να πάει στην ομάδα των Γουόριορς. Κάποια χρόνια πριν, συναντηθήκαμε με τον τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας και συζητήσαμε το θέμα. Δυστυχώς, δεν επιτεύχθηκε λόγω των συνθηκών της εποχής.”

Ο Ντάφι πρόσθεσε ότι ο Ίβκοβιτς θα ήταν εξαιρετικός προπονητής, με εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες και έναν ιδιαίτερο σεβασμό από όλους. Τον περιέγραψε ως έναν σοφό άνθρωπο, που πάντα είχε κάτι έξυπνο να πει και άξιζε να μάθεις από αυτόν. Ο Ντάφι είχε περάσει πολύ χρόνο μαζί του και αναφέρθηκε στις κοινές τους στιγμές, αναφέροντας ότι είχε επισκεπτεί το σπίτι του και είχαν φάει μαζί. Εξέφρασε επίσης τη λύπη του που δεν κατάφεραν να τον φέρουν στο ΝΒΑ, αλλά τόνισε πόσο τον αγαπούσαν και πόσο μοναδικός ήταν.

Ο Ίβκοβιτς εργάστηκε ως προπονητής σε διάφορες ελληνικές ομάδες, όπως Άρη, Ολυμπιακό, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά και στην Τουρκία με την Αναντολού Εφές. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, κατέκτησε δύο φορές την Ευρωλίγκα, μια με τον Ολυμπιακό το 1997 και μια με την ΑΕΚ το 2012.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ