Ο Εμπαπέ Συνυπέγραψε με τον Τιράμ: «Κρίσιμη Στιγμή στην Ιστορία της Γαλλίας – Ενάντια στον Εξτρεμισμό»

Ο Εμπαπέ Συνυπέγραψε με τον Τιράμ: «Κρίσιμη Στιγμή στην Ιστορία της Γαλλίας – Ενάντια στον Εξτρεμισμό»

Καθώς η Γαλλία αντιμετωπίζει τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και την ανοδική πορεία της ακροδεξιάς, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ετοιμάζεται για το πρώτο της ματς στο Euro εναντίον της Αυστρίας στη Γερμανία. Μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα, ο πρόεδρος της χώρας, Εμμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε εθνικές εκλογές στις 30 Ιουνίου.

Μετά τα αποτελέσματα που έβαλαν τη Μαρί Λε Πεν πρώτη στις Ευρωεκλογές, ο ποδοσφαιριστής της Ίντερ και της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, Μάρκους Τιράμ, κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην ψηφίσουν υπέρ της ακροδεξιάς.

Αντίστοιχη θέση υιοθέτησε και ο Κιλιάν Εμπαπέ, σούπερ σταρ της εθνικής Γαλλίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν τον αγώνα με την Αυστρία αύριο (17/06).

Αυτά είναι τα σχόλιά του:

«Συμμερίζομαι τις ίδιες αξίες με τον Τιράμ, βρισκόμαστε σε μια πολύ σημαντική στιγμή για τη χώρα μας. Έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους Γάλλους, κάθε ψήφος έχει σημασία.

Ελπίζω να συνεχίσουμε να είμαστε περήφανοι που φοράμε αυτή τη φανέλα στις 7 Ιουλίου (σ.σ. ημερομηνία των δεύτερων εκλογών).

Είμαι κατά κάθε είδους εξτρεμισμού και ενάντια σε όποιον επιχειρεί να χωρίσει. Δεν πρέπει να αποσιωπηθούμε, καλώ τους νέους να ψηφίσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ