Ο Χεφτέ Μπετανκόρ έκανε το μεγάλο μπαμ στο Κύπελλο Ισπανίας, στέλνοντας έξω τη Ρεάλ Μαδρίτης με δύο γκολ του. Ο παίκτης που δανείστηκε από τον Ολυμπιακό πέτυχε και το νικητήριο στο 94′, δίνοντας στην Αλμπαθέτε την πρόκριση στα προημιτελικά. Η ομάδα από τη δεύτερη κατηγορία νίκησε 3-2 και έγραψε ιστορία.
Το ντεμπούτο εφιάλτη για Άλβαρο Αρμπελόα
Βγήκε στην αντεπίθεση ο Μπετανκόρ, χειρίστηκε άσχημα την μπάλα στην αρχή, αλλά με κρύο αίμα έστειλε το πλασέ στο δοκάρι και πέρασε τον Λούνιν. Τελικό σκορ 3-2, και η Ρεάλ έμεινε έξω από το Κύπελλο. Το πρώτο ματς του Άλβαρο Αρμπελόα ως προπονητή ξεκίνησε με ήττα-σοκ για τη Μαδρίτη.
Η Αλμπαθέτε παλεύει στη Segunda Division για να σωθεί, τέταρτη από κάτω. Πρώτη φορά νικάει τη Ρεάλ, και μάλιστα σκορ 3-2. Άνοιξε το σκορ ο Βίγιαρ στο 42′, και μετά το παιχνίδι άλλαξε με την είσοδο του Μπετανκόρ.
Ισοφάρισε ο Μασταντουόνο στα αρκετά του ημιχρόνου, αλλά ο Μπετανκόρ πήρε τη σκυτάλη από τον πάγκο και έκανε το 2-1 με δυνατό σουτ. Ο Γκαρθία με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα μετά το 90′, όμως ο ίδιος παίκτης, πρώην του Πανσερραϊκού, είχε την τελευταία κουβέντα. Ένα από τα μεγαλύτερα upsets της χρονιάς, σε βραδιά που η Αλμπαθέτε θυμήθηκε αγώνες-ορόσημα.
Τα υπόλοιπα ματς της φάσης των 16
Η Ρεάλ Μαδρίτης έπεσε νωρίς, οπότε τα άλλα παιχνίδια πήραν λιγότερη προσοχή. Η Αλαβές κέρδισε 2-0 τη Ράγιο Βαγιεκάνο. Η Ρεάλ Μπέτις πέρασε με 2-1 από την Έλτσε.
Ρεάλ Σοσιεδάδ και Οσασούνα έμειναν 2-2, αλλά οι Βάσκοι προκρίθηκαν 4-3 στα πέναλτι. Το Ατλέτικο πήρε 1-0 από το Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο ανέτρεψε το 3-4 κόντρα στην Κουλτουράλ Λεονέσα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Οσασούνα 2-2 (4-3 πέναλτι)
Ντεπορτίβο Λα Κορούνια-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1
Κουλτουράλ Λεονέσα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-4
Αλμπαθέτε-Ρεάλ Μαδρίτης 3-2
Ρεάλ Μπέτις-Έλτσε 2-1
Αλαβές-Ράγιο Βαγιεκάνο 2-0
Ράθινγκ Σανταντέρ-Μπαρτσελόνα (14/01, 22:00)
Μπούργος-Βαλένθια (14/01, 22:00)