“Μου είπε να πάω στον διάολο”: Η ιστορία της κατάκτησης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής από τη Νιγηρία και την απόρριψη προσφοράς από ιερόδουλες

“Μου είπε να πάω στον διάολο”: Η ιστορία της κατάκτησης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής από τη Νιγηρία και την απόρριψη προσφοράς από ιερόδουλες

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, η Νιγηρία κατάφερε να πετύχει τη νίκη στα πέναλτι έναντι της Νότιας Αφρικής και να εξασφαλίσει τη θέση της στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια.

Το 2013, οι “Σούπερ Αετοί” είχαν κατακτήσει το τρόπαιο επικρατώντας 1-0 επί της Μπουρκίνα Φάσο στο Γιοχάνεσμπουργκ, με τον Εμενίκε να είναι ο πρώτος σκόρερ και παίκτες όπως ο Μόουζες, ο Μίκελ και ο Ιντέγε να συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή.

Την περίοδο εκείνη, ένα άλλο σημείο ενδιαφέροντος αποτελούσε και το… έξτρα κίνητρο που είχε προσφέρει η Ένωση Ιερόδουλων της χώρας, προσφέροντας δωρεάν σεξ στους παίκτες αν καταφέρναν να κερδίσουν το τρόπαιο!

Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές εποχής, η προσφορά αυτή είχε απορριφθεί από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας με έντονο τρόπο.

Η Daily Post Nigeria είχε αναφέρει πως ένας εκπρόσωπος των ιερόδουλων είχε συναντηθεί με αξιωματούχο της Ομοσπονδίας μετά την κατάκτηση του τίτλου προκειμένου να τους ενημερώσει για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών που θα μπορούσαν να λάβουν οι παίκτες όταν επέστρεφαν στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, “με κυνήγησε και μου είπε να πάω στον διάολο, να αποκτήσω ζωή. Είτε η προσφορά αφορούσε μόνο την εθνική ομάδα, είτε όλη τη χώρα, δεν είχε δικαίωμα να μου μιλήσει έτσι. Είμαστε άνθρωποι”.

Ακολούθως, η Ένωση Ιερόδουλων της Νιγηρίας εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία “η πρότασή μας απορρίφθηκε και μας είπαν ότι η ομάδα κέρδισε επειδή έπαιξε με πάθος και όχι λόγω της “ηλίθιας υπόσχεσής μας”. Θέλουμε να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας για τον τρόπο που μας απέρριψαν ενώ στηρίζαμε την ομάδα”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ