Μαντσίνι: «Ο Σπόραρ έδειξε το μεγαλείο της ψυχής του με Παναιτωλικό»

Μαντσίνι: «Ο Σπόραρ έδειξε το μεγαλείο της ψυχής του με Παναιτωλικό»

Στη συνέντευξη Τύπου προετοιμασίας για το ματς του Παναθηναϊκού με τη Βιγιαρεάλ, ο Ντάνιελ Μαντσίνι αναφέρθηκε στο καταπληκτικό πνεύμα που έδειξε ο Αντράζ Σπόραρ, αναφορικά με την απόφασή του να αφήσει τον Αϊτόρ να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, μετά από πληγή που τον είχε αφήσει εκτός αγωνιστικού δρόμου για κάποιο διάστημα.

Ο Αργεντινός προπονητής εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Σπόραρ για το δείγμα αυτό, το οποίο κατέδειξε τον χαρακτήρα και την ανθρωπιά του. Επίσης, μίλησε για την μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο του Europa League, για τους διάφορους ρόλους που διαδραματίζει στην ομάδα και για την συνεργασία του με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Αναλυτικά, αναφέρθηκε στα εξής:

Για το αν οι παίκτες θεωρούν το ματς με τη Βιγιαρεάλ ως μια μεγάλη πρόκληση: «Φαίνεται πως όλοι μας αρέσει να παίζουμε τέτοιους αγώνες, εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και είμαστε εδώ. Είμαστε 100% έτοιμοι, συγκεντρωμένοι και γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε, ελπίζοντας στο καλύτερο».

Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Όταν ο προπονητής φτάνει σε αυτό το επίπεδο, είναι πάντα έμπειρος και γνωρίζει πώς να αναπτύσσει κάθε παίκτη. Μας βοηθά να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας εντός και εκτός γηπέδου. Η υποστήριξη του είναι τεράστια, του είμαι πολύ ευγνώμον για όλη την βοήθεια που μου έχει προσφέρει».

Για τους τρεις διαφορετικούς ρόλους που παίζει στην ομάδα: «Θεωρώ τον εαυτό μου παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί σε διάφορες θέσεις, ανάλογα με τον αγώνα και τις απαιτήσεις του προπονητή. Δεν έχω προτίμηση για συγκεκριμένη θέση, καθώς κάθε αγώνας είναι διαφορετικός και είμαι έτοιμος να παίξω οπουδήποτε με παράλληλη απόλαυση».

Για τον Σπόραρ: «Αυτό που συνέβη με τον Σπόραρ θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε. Η έκφραση της ανθρωπιάς και του χαρακτήρα του έγκειται στο γεγονός ότι αφού κέρδισε την πέναλτι, αποφάσισε να την αφήσει στον Αϊτόρ να την εκτελέσει. Στο γήπεδο, πολλές φορές πρέπει να λαμβάνουμε αποφάσεις. Στα αποδυτήρια, είμαστε ένα και είμαστε ενωμένοι, είτε σε καλές, είτε σε δύσκολες στιγμές, και συνεχίζουμε να προχωράμε μπροστά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ