Στο Levi’s Stadium της Σάντα Κλάρα, οι ΗΠΑ δίνουν μια κρίσιμη μάχη απέναντι στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη για τη φάση των «32» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026. Η ατμόσφαιρα στην Καλιφόρνια είναι ηλεκτρισμένη, καθώς οι γηπεδούχοι στοχεύουν να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα της έδρας για να προχωρήσουν βαθιά στη διοργάνωση.
Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από την αποβολή του Φολαρίν Μπαλογκάν στο 64ο λεπτό. Ο επιθετικός, ο οποίος είχε ήδη σημειώσει δύο γκολ στο τουρνουά, αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο μετά από σκληρό μαρκάρισμα με τις τάπες στον Ταρίκ Μουαμέροβιτς. Ο διαιτητής Ράφαελ Κλάους χρειάστηκε να προσφύγει στο on-field review για να αλλάξει την αρχική του εκτίμηση, εφαρμόζοντας τα νέα πρωτόκολλα της FIFA που επιτρέπουν μεγαλύτερη ευελιξία στη χρήση του VAR για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα.
Η απουσία του Μπαλογκάν αποτελεί πλήγμα για τα πλάνα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, ο οποίος βασίζεται στην ταχύτητα παικτών όπως ο Πούλισιτς και ο Σερτζίνο Ντεστ για να διασπάσει την άμυνα των Βόσνιων. Η ομάδα της Βοσνίας, από την πλευρά της, στηρίζεται στην εμπειρία του 40χρονου Έντιν Τζέκο, ο οποίος παραμένει κομβικός για την κατοχή της μπάλας.
Οι ΗΠΑ είχαν προκριθεί στα νοκ-άουτ ως νικητές του Δ’ ομίλου, έχοντας επικρατήσει της Παραγουάης και της Αυστραλίας, παρά την ήττα τους από την Τουρκία. Οι νέοι κανονισμοί για το VAR, που επιτρέπουν πλέον τη διόρθωση λανθασμένης ταυτοποίησης παίκτη ή την επανεξέταση φάσεων που διέφυγαν της προσοχής, άλλαξαν τη ροή του αγώνα. Ο Μπαλογκάν θα απουσιάσει από την επόμενη φάση, εφόσον οι Αμερικανοί σφραγίσουν το εισιτήριο για τους «16».