Η μεθοδολογία του Αρτέτα για την υγιή “Άρσεναλ” και την κατάκτηση τίτλου ήταν… ένα δέντρο! (βίντεο)

Η μεθοδολογία του Αρτέτα για την υγιή “Άρσεναλ” και την κατάκτηση τίτλου ήταν… ένα δέντρο! (βίντεο)

Όταν είσαι προπονητής, δεν σημαίνει απλά ότι φτιάχνεις την τακτική, την εφαρμόζεις στο γήπεδο πριν τους αγώνες και την προσαρμόζεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Έχει να κάνει και με τον τρόπο διαχείρισης των χαρακτήρων, τόσο ατομικά όσο και ως ομάδα. Και σε αυτό, ο Μικέλ Αρτέτα επέτυχε στο 100%. Και πώς το έκανε; Με… ένα δέντρο!

«Τους συγκέντρωσα όλους σε ένα δωμάτιο και τους είπα ότι αν θέλουν τη βοήθειά μου, θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Πήραν την απόφαση και τους είπα ότι υπάρχει ένα δέντρο στην ομάδα και πρέπει να το φροντίζουμε, να το ποτίζουμε και σταδιακά θα αναπτύξουμε τον ενθουσιασμό μέσα τους για να έρχονται καθημερινά στην προπόνηση για να βελτιώνονται και να χτίζουμε κάτι θετικό.

Αυτό ήταν απλά μια εικόνα. Ένα χρόνο αργότερα, φύτεψα ένα δέντρο στο γήπεδο, τους είπα ότι θα χρειαστεί 130 χρόνια για να μεγαλώσει, όσο και η ομάδα, και τους έλεγα ότι θα πρέπει να το φροντίζουν. Όποιος το “δηλητηριάσει”, πρέπει να φύγει. Μέχρι στιγμής, όλα πάνε καλά…», δήλωσε ο Ισπανός προπονητής σε συνέντευξή του στο BBC.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ