Η Εθνική έμεινε στο μηδέν κόντρα στη Λευκορωσία, σε ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Παγκόσμιο Κύπελλου 2026. Οι γαλανόλευκοι χτύπησαν δύο φορές το δοκάρι με Μασούρα και Τζόλη, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Τελείωσαν τρίτοι στον όμιλο με επτά βαθμούς, μετά από ένα ματς που θα το ξεχάσουν σύντομα όλοι.
Βγήκε από τον πάγκο ο Νεκτάριος Τριάντης και έκανε ντεμπούτο, ενώ τώρα η ομάδα στρέφει το βλέμμα στο Nations League. Εκεί θα παίξουν σύντομα, πριν ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την πρόκριση στο Euro 2028. Δεν υπήρξε κάποια έκπληξη απόψε, απλά ένας βαθμός που κλείνει το κεφάλαιο των προκριματικών.
Σχήματα και αλλαγές στα γήπεδα
Ο Κάρλος Άλος έβαλε τους παίκτες της Λευκορωσίας σε 3-4-2-1, με τον Λαπούκχοφ κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από δεξιά: Κχβάλκο, Μπεγκούνοφ, Ζάμπελιν, ενώ ο Μαλάσεβιτς έπαιζε δεξιά και ο Μάλκεβιτς αριστερά. Οι Γιαμπλόνσκι και Εμπόνγκ κρατούσαν τα χαφ, με τον Λισάκοβιτς μπροστά και πίσω του οι Γκρόμικο, Ντεμτσένκο.
Επτά αλλαγές έκανε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από το ματς με Σκωτία, κρατώντας όμως το 4-2-3-1. Ο Βλαχοδήμος στο τέρμα, Ρέτσος και Χατζηδιάκος στόπερ, Ρότα δεξιά, Τσιμίκας αριστερά. Ζαφείρης και Σιώπης στα χαφ, Μάνταλος πίσω από τον Τεττέη, με Μασούρα δεξιά και Τζόλη αριστερά – ο Τεττέη είχε ντεμπούτο προηγουμένως.
Πώς κύλησε ο αγώνας βήμα-βήμα
Ξεκίνησε δυνατά η Εθνική, πιέζοντας ψηλά και χτυπώντας δύο φορές στα πρώτα επτά λεπτά με τον Τζόλη, που δεν βρήκε τέρμα. Οι Λευκορώσοι ισορρόπησαν γρήγορα. Στο 21′ ο Τσιμίκας χάθηκε σε λάθος, έβαλε τον Εμπόνγκ τετ α τετ, αλλά ο Βλαχοδήμος έβγαλε σε κόρνερ με καταπληκτική άμυνα.
Το ρυθμό τον έλεγχαν οι δικοί μας από τα αριστερά, με τα ανεβασίματα του Τσιμίκα να φέρνουν κίνδυνο – έτσι ήρθε η μεγάλη φάση στο πρώτο μέρος. Σέντρα από εκείνον, ο Μάνταλος δοκίμασε δύο φορές αλλά δεν βρήκε, η μπάλα πήγε στον Μασούρα που πλάσαρε στο δοκάρι με άτυχο τρόπο. Δεν είχαμε άλλη μεγάλη στιγμή μέχρι το ημίχρονο, που τέλειωσε χωρίς καθυστέρηση.
Στο δεύτερο, πάλι δυναμικά μπήκαμε: ο Τεττέη έπαιξε με Μάνταλο, αυτός έδωσε στον Ζαφείρη, αλλά το σουτ πήγε έξω στο 51′. Τρία λεπτά μετά, ο Τζόλης έφυγε μόνος, βρήκε τον Τσιμικά μέσα, που πλάσαρε και ο Λαπούκχοφ έδιωξε κόρνερ. Μετά, σιωπή για 23 λεπτά στο ματς, μέχρι που ο Τζόλης γύρισε δεξιά και χτύπησε δοκάρι με ωραίο σουτ.
Η Λευκορωσία δοκίμασε στο 79′ με Μελιντσένκο, αλλά δεν βγήκε. Το φινάλε πήγε ήρεμα, χωρίς άλλη φάση, και έτσι έμεινε το 0-0 μέχρι τέλους. Ο Χρήστος Τζόλης ξεχώρισε σαν MVP, με τις κινήσεις του να ταλαιπωρούν συνέχεια την άμυνα.
Ο διαιτητής Ντάμιαν Σίλβερτσακ πέρασε αδιάφορα, χωρίς δύσκολες αποφάσεις. Οι συνθέσεις: Λευκορωσία με Άλο – Λαπούκχοφ, Κχβάλκο (67′ Κάλινιν), Μπεγκούνοφ, Ζαμπέλιν, Μαλάσεβιτς (46′ Μελιντσένκο), Γιαμπλόνσκι, Εμπόνγκ, Μάλκεβιτς, Λισάκοβιτς (78′ Μπαρκόφσκι), Γκρόμικο (67′ Κοτσεβόι), Ντεμτσένκο.
Ελλάδα με Γιοβάνοβιτς – Βλαχοδήμος, Ρότα, Χατζηδιάκος, Ρέτσος, Τσιμίκας, Σιώπης (63′ Τριάντης), Ζαφείρης, Μάνταλος (83′ Κουρμπέλης), Τζόλης, Μασούρας (70′ Καρέτσας), Τεττέη (63′ Κωστούλας). Διαιτητής Ντάμιαν Σίλβερτσακ (Πολωνία), βοηθοί Πάβελ Σοκολνίτσκι και Άνταμ Καράσεβιτς, τέταρτος Πάτρικ Γκρικίεβιτς, VAR Πιοτρ Λάσικ και AVAR Πάβελ Μάλεκ.
ΕΔΩ βλέπεις το βίντεο του αγώνα.