Η Μπεσίκτας έκανε το βήμα που έπρεπε και παρέμεινε αήττητη στην κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος. Με νίκη 78-69 επί της Αναντολού Εφές σε ένα φλογερό ντέρμπι, έφτασε στο εντυπωσιακό 7-0 και κρατάει μόνη της το προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι γύρισαν το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά, δείχνοντας χαρακτήρα.
Η ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο
Οι παίκτες της Εφές έλεγχαν τα ηνία για τα πρώτα τρία δεκάλεπτα, με προβάδισμα που έφτανε τους οκτώ πόντους. Ξαφνικά, όμως, η Μπεσίκτας βρήκε ρυθμό και έτρεξε σερί 29-14 στο τέταρτο. Αυτή η εκρηκτική αντίδραση έφερε την ανατροπή.
Ο προπονητής της γηπεδούχης ομάδας μίλησε μετά για την αμυντική συγκέντρωση που άλλαξε τα δεδομένα. Η Εφές, που ετοιμάζεται για σκληρές μάχες στην Euroleague, φάνηκε να χάνει συνοχή προς το τέλος. Οι Τούρκοι αθλητές όπως ο Σέιν Λάρκιν αγωνίστηκαν με πίεση, αλλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα. Πώς γίνεται μια ομάδα όπως η Εφές να λυγίσει έτσι; Η κούραση από το πυκνό πρόγραμμα ίσως έπαιξε ρόλο. Και η Μπεσίκτας, βασιζόμενη σε γρήγορες μεταβάσεις, εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος.
Τα δεκάλεπτα έδειξαν την αγωνία: 17-22, 31-35, 49-55 και τέλος 78-69. Η Μπεσίκτας, ως γνωστόν πρωταθλήτρια πρόσφατα στην Τουρκία, συνεχίζει να εκπλήσσει με σταθερότητα.
Οι ήρωες του αγώνα
Ο Τζόνα Μάθιους φόρεσε το μανδύα του leader, σκοράροντας 25 πόντους με ευστοχία. Ο Άντονι Μπράουν βοήθησε με 11, δίνοντας ενέργεια από τον πάγκο.
Από την άλλη, ο Ερτσάν Οσμάνι πάλεψε σκληρά για την Εφές, με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ο Λάρκιν, παρόλο που έπαιξε 29 λεπτά, έμεινε στους 6 πόντους με 2/8 σουτ—μια νύχτα να ξεχάσει. Ίσως η αμυντική πίεση τον εμπόδισε να βρει χώρο, όπως συνηθίζει στις μεγάλες μάχες.