Γιώργος Μπαρτζώκας: Η τοποθέτηση για τις ελεύθερες βολές και την κριτική στη διαιτησία μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Γιώργος Μπαρτζώκας: Η τοποθέτηση για τις ελεύθερες βολές και την κριτική στη διαιτησία μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Κανένα περιθώριο αμφισβήτησης δεν άφησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τη στάση του Ολυμπιακού απέναντι στα σενάρια περί διαιτησίας. Μετά την άνετη επικράτηση επί της ΑΕΚ, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» άνοιξε τα χαρτιά του απαντώντας σε όσους ψάχνουν δικαιολογίες για τις ήττες τους.

Η απάντηση για τα παράπονα περί διαιτησίας

Φυσική τάση των ανθρώπων χαρακτήρισε ο έμπειρος τεχνικός την προσπάθεια κάποιων να μετατοπίσουν το βάρος των αποτελεσμάτων τους. Ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός δεν μπαίνει σε διαδικασίες καταμέτρησης βολών ή αναζήτησης σφαλμάτων στους διαιτητές, ειδικά όταν η προσπάθεια των ομάδων είναι εμφανής στο παρκέ. «Όταν ο Παναθηναϊκός το 2024 είχε τις περισσότερες κερδισμένες και τις λιγότερες εκτελεσμένες εναντίον, όμως δεν έγινε θέμα» είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας παλαιότερα δεδομένα της Stoiximan GBL.

Η σύγκριση με το ευρωπαϊκό επίπεδο

Πολλά γίνονται για την προπαγάνδα, ανέφερε ο Μπαρτζώκας, βάζοντας στο κάδρο ακόμα και τον Σέρτζιο Σκαριόλο. Έφερε ως παράδειγμα τη Ρεάλ Μαδρίτης, τονίζοντας πως παρότι είναι τεράστιος σύλλογος, ο ίδιος θεωρεί υποχρέωση να δίνει κανείς το χέρι στον αντίπαλο μετά από μια ήττα. «Αν ψάχνουμε ένα δύο σφυρίγματα για να πούμε κάτι, όπως το φάουλ του Καμπάσο για παράδειγμα. Αν ήταν έτσι, εμείς θα λέγαμε ότι καμία διαιτησία δεν σε αφήνει να παίξεις τόσο σκληρή άμυνα για 40 λεπτά και καμία στο 88-80 δεν σου δίνει φάουλ στην κλωτσιά του Καμπάσο στον αέρα για να ξαναμπείς στο παιχνίδι».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κόουτς του Ολυμπιακού θύμισε την αγωνιστική συνέπεια της ομάδας του τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Με συνεχή παρουσία σε Final Four, κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια και καθαρές νίκες, οι Πειραιώτες αρνούνται να μπουν στο παιχνίδι της αμφισβήτησης. «Το σέβομαι. Κάποιοι είναι και επαγγελματίες και το κάνουν, με βάση σχέδιο», υπογράμμισε αφήνοντας αιχμές για όσους εργάζονται συστηματικά στην υποτίμηση των επιτυχιών των άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ