Γιατί όλοι μιλούν για τους Ισπανούς προπονητές;

Όλοι γνωρίζουμε εδώ και χρόνια τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν οι ισπανοί προπονητές στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, πλέον η τάση είναι αυτός ο συναρπαστικός χώρος των τεχνικών να κατακτάται από τους Ισπανούς. Η λίστα περιλαμβάνει τα ονόματα των Αρτέτα, Λουίς Ενρίκε, Τσάμπι Αλόνσο, Μιγκέλ, Γκουαρντιόλα, Τσάβι και Έμερι, οι οποίοι κατέχουν σημαντικές θέσεις στους πάγκους της Ευρώπης.

Η επιρροή αυτών των προπονητών έχει αναδείξει τον Ισπανικό ποδοσφαιρικό πολιτισμό στο σκηνικό της Ευρώπης. Το εντυπωσιακό ποσοστό των επτά από τις 18 θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, που καταλαμβάνονται από προπονητές “Ισπανικής καταγωγής”, αποδεικνύει την ηγετική τους θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο Γερμανοί και Ιταλοί προπονητές βρίσκονται κοντά στο συγκεκριμένο ποσοστό αποσπώντας έξι θέσεις.

Σε άλλες μεγάλες ομάδες, όπως η Άρσεναλ του Αρτέτα, η Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρντιόλα και η Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι, οι Ισπανοί προπονητές κατέχουν σημαντικές θέσεις. Παράλληλα, στα πρωταθλήματα της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας, παρατηρείται η κυριαρχία τους στους πάγκους των κορυφαίων ομάδων.

Ολοένα και περισσότεροι σχολιαστές εκφράζουν τη θαυμαστική τους στάση απέναντι στους Ισπανούς προπονητές. Μένει να δούμε αν αυτή η τάση θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

πηγή: in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ