Γιατί ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να κληθεί να πληρώσει 1 δισ. δολάρια

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ένας από τους πιο εμπορικούς και διάσημους αθλητές, βρίσκεται στο επίκεντρο της δικαιοσύνης. Ο αθλητής έχει αναδειχθεί ως ο πρώτος ποδοσφαιριστής και ο τρίτος αθλητής που έχει αποκτήσει 1 δις δολάρια στην καριέρα του. Τώρα, όμως, αντιμετωπίζει μια ομαδική αγωγή ύψους 1 δις δολαρίων για την προώθηση της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων, της Binance.

ronal

Σύμφωνα με το CNN, οι διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων διαφέρουν από το να προωθεί κάποιος αθλητικά είδη ή αθλητικά ποτά, καθώς τέτοιου είδους προωθήσεις εμπλέκουν χρηματοοικονομικά στοιχεία που είναι επιρρεπή σε οικονομική αστάθεια.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο Ρονάλντο που αντιμετωπίζει προβλήματα. Άλλα διάσημα πρόσωπα, όπως ο Τομ Μπρέιντι, η Ζιζέλ Μπούντχεν και άλλοι, έχουν αναληφθεί νομικές διαδικασίες για παρόμοια θέματα, όπως και η Κιμ Καρντάσιαν. Οι αγωγές αυτές προκύπτουν από την ύπαρξη παραπλανητικών δηλώσεων, και τα επενδυτικά αποτελέσματα που αυτές επέφεραν.

Οι άνθρωποι που κάνουν τέτοιες διαφημίσεις πρέπει να είναι προσεκτικοί για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στους καταναλωτές, υπογράμμισε ο καθηγητής Τσαρλς Γουάιτχεντ.

Πηγή: in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ