Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ ολοκληρώνει απόψε (19:30, ΕΡΤ1) τις υποχρεώσεις της στην πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027, υποδεχόμενη την Πορτογαλία στη Sunel Arena των Άνω Λιοσίων. Μετά την ήττα στην Οραντέα από τη Ρουμανία με 73-66, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να βγάλει αντίδραση και να φτάσει στο ροζ φύλλο αγώνα, το οποίο θα της χαρίσει την πρωτιά στον όμιλο.
Στόχος η πρωτιά και η βαθμολογική αφετηρία
Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, καθώς τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης μεταφέρονται στον νέο όμιλο της συνέχειας. Εκεί, η Ελλάδα θα διασταυρωθεί με την Ισπανία, την Ουκρανία και τη Γεωργία, με τα παιχνίδια των «παραθύρων» να εκκινούν στα τέλη Αυγούστου. Η «επίσημη αγαπημένη» διατηρεί ρεκόρ 3-2, όσες νίκες έχει και το Μαυροβούνιο, ενώ η Πορτογαλία και η Ρουμανία ακολουθούν με 2-3.
Στην αποστολή της Εθνικής συμπεριλαμβάνονται οι Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Κουζέλογλου, Γιώργος Τσαλμπούρης, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Νάσος Μπαζίνας, Νίκος Περσίδης, Όμηρος Νετζήπογλου και Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ. Από την πλευρά της, η Πορτογαλία χρειάζεται οπωσδήποτε θετικό αποτέλεσμα για να μην αποκλειστεί, σε περίπτωση που η Ρουμανία επικρατήσει του Μαυροβουνίου στο άλλο παιχνίδι του ομίλου.
Την αναμέτρηση στη Sunel Arena, η οποία αναμένεται κατάμεστη, θα διευθύνουν οι Ζουράποβιτς (Βοσνία), Σάντσεθ (Ισπανία) και Γκριγκιόνι (Ιταλία).