Γ. Αντετοκούνμπο: “Θέλω να νιώσω το συναίσθημα των Ολυμπιακών αγώνων με την Εθνική ομάδα”

Γ. Αντετοκούνμπο: “Θέλω να νιώσω το συναίσθημα των Ολυμπιακών αγώνων με την Εθνική ομάδα”

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εμφανίστηκε αποφασισμένος να βοηθήσει την Εθνική ομάδα μπάσκετ να πετύχει την πρόκριση στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρά την απουσία του για δύο μήνες, έδειξε την αποφασιστικότητά του.

Ο Greek Freak, όπως είναι γνωστός, μίλησε με δημοσιογράφους στη μέρα ενημέρωσης για το προολυμπιακό τουρνουά. Εξέφρασε την επιθυμία του να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τονίζοντας πως ο στόχος είναι η πρόκριση.

Αναφέρθηκε στην απουσία του αδερφού του, Θανάση, και στο ενδεχόμενο αντιμετώπισης του Λούκα Ντόνσιτς σε μελλοντικά παιχνίδια.

Τονίζοντας τον ρόλο του Βασίλη Σπανούλη ως προπονητή και τις επιδόσεις του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη με την Εθνική, εξέφρασε την προσδοκία του για την μελλοντική συμμετοχή του στην ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν έχω κάνει προπόνηση, αλλά είμαι καλύτερα! Ανυπομονώ να μπω στις προπονήσεις. Έχω δει λίγα βίντεο κι έχω μιλήσει με τον Βασίλη και τα παιδιά. Πιστεύω ότι είναι αυτό που χρειάζεται ακριβώς η εθνική ομάδα! Ένας άνθρωπος που έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές στο ελληνικό μπάσκετ, τόσο με την Εθνική, όσο με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Έχει τρομερή εμπειρία σαν παίκτης και σαν προπονητής τα τελευταία δύο χρόνια έχει δείξει τι έχει κάνει. Ανυπομονώ να μας κοουτσάρει ο Βασίλης.»

«Δεν έχω παίξει ποτέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σίγουρα θα ήθελα να προκριθούμε και να πάμε εκεί. Είναι κάτι που στην καριέρα μου δεν έχω κάνει και θέλω. Αύριο παίζουμε με την Πολωνία δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί. Έχουμε και το Προολυμπιακό μπροστά μας. Το μόνο που μου δίνει κίνητρο είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δεν είναι ούτε η Team USA, ούτε τίποτε άλλο.»

«Η χημεία μου με τα παιδιά είναι μηδενική! Δεν έχουμε παίξει μαζί. Έχουμε χρόνο μέχρι τις 2 Ιουλίου και μακάρι σε αυτές τις λίγες μέρες να παίξουμε πέντε-πέντε και να παίξουμε το καλύτερο δυνατό μπάσκετ με στόχο την πρόκριση. Πρέπει να βάλουμε περισσότερα καλάθια απ’ τους αντιπάλους μας.»

«Σίγουρα όταν είδα τον Σοφοκλή (σ.σ. Σχορτσιανίτη) ένα μαύρο παιδί να παίζει στην Εθνική, ήταν αυτό που μου έδωσε ένα κίνητρο μέσα μου ότι μία μέρα ίσως μπορώ να είμαι κι εγώ σε αυτή την ομάδα.»

Για την απουσία του Θανάση: «Ο Θανάσης σίγουρα θα μου λείψει. Χρειαζόμαστε έναν τέτοιο παίκτη στην Εθνική, όχι μόνο επειδή μας δίνει ενέργεια και είναι καλός παίκτης, αλλά είναι και σαν συμπαίκτης τρομερός.»

Για τον Λούκα Ντόντσιτς: «Να είναι καλά το παιδί. Αν αποφασίσει να έρθει, ας έρθει. Αν πάλι αποφασίσει να μείνει εκτός και να προσέξει το κορμί του, θα κάνει ό,τι καλύτερο θεωρεί για τον εαυτό του.»

Και συνέχισε: «Επιτυχία θα είναι για εμάς να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο επιτυχία θα είναι και η αυριανή μέρα στο ΣΕΦ όπου θα έρθουν παιδάκια να μας δουν και να δουν την Ελλάδα.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ