Διοικούντα αξιωματούχο της Φενέρ αποδίδεται ευθύνη για τα επεισόδια με τη Μπεσίκτας!

Μεγάλη αναστάτωση προκαλείται στην Τουρκία από το βράδυ του Σαββάτου λόγω του ντέρμπι μεταξύ της Μπεσίκτας και της Φενέρ, όπου ένα αντικείμενο έπεσε πάνω στον Γιαμ Μαντάρ.

Κατόπιν ανακοίνωσης της Φενέρ, διαπιστώθηκε ότι ο Σέρβος γκαρντ υφίσταται μερική απώλεια όρασης εξαιτίας του περιστατικού.

Αντίστοιχα, η Μπεσίκτας αναφέρει πως το συμβάν, παρά τον καταδικαστέο χαρακτήρα του, σχετίζεται άρρηκτα με την προκλητική συμπεριφορά ενός αξιωματούχου της Φενέρ που παρακίνησε την ένταση.

Αναλυτικά, ακολουθεί η ανακοίνωση της Μπεσίκτας:

«Η ομάδα μας Μπεσίκτας, που πήρε το ντέρμπι χθες το βράδυ, προκαλεί μεγάλη χαρά στον Σύλλογό μας και την κοινότητά μας. Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από πάνω από 15.000 οπαδούς στο Sinan Erdem Sports Hall αποτυπώνει το πάθος των οπαδών της Μπεσίκτας για τον αθλητισμό και την ομάδα τους και κερδίζει την εκτίμηση όλων.

Στο πρώτο ημίχρονο γίνανε επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο, τα οποία ποτέ δεν εγκρίνουμε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί παίκτης της αντίπαλης ομάδας από ξένο αντικείμενο. Πρόκειται για απαράδεκτη συμπεριφορά, ενώ ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Γιαμ Μαντάρ, που αναγκαστικά τραυματίστηκε.

Παρόλα αυτά, τα εξής σημεία δεν πρέπει να παραμείνουν ασχολίαστα:

Ένα στέλεχος της αντίπαλης ομάδας παρενέβη στις θέσεις που του είχαν διατεθεί, φορώντας τη φανέλα της δικής του ομάδας, αντίθετα προς τις οδηγίες, και έλκυσε την προσοχή των οπαδών μας. Στη συνέχεια, προσπάθησε από τα πλάγια να προκαλέσει τους οπαδούς μας εκμεταλλευόμενος τις διαμαρτυρίες του προς τους διαιτητές, προκαλώντας επικίνδυνα επεισόδια. Η προκλητική του προαγωγή θάρρους προς τους οπαδούς μας οδήγησε στον τραυματισμό του ίδιου του αθλητή.

Ο τρόπος με τον οποίο ο εν λόγω άνθρωπος προσπαθεί να διαστρεβλώσει την επιτυχία μας και υιοθετεί διάφορες κατηγορίες είναι μια ντροπή για την κοινότητα που εκπροσωπεί. Επαναλαμβάνουμε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν την υποστήριξή μας. Για την πρόοδο του τουρκικού αθλητισμού και την προβολή θετικού παραδείγματος, καλούμε τις αρχές να επιβάλουν τις ανάλογες κυρώσεις σε εκείνους που προκάλεσαν αυτά τα απαράδεκτα περιστατικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ