Διαμαρτυρία του Προμηθέα κατά της ΕΡΤ: «Δυσμενής μετάδοση υπέρ της ΑΕΚ Betsson BC»

Η ομάδα του Προμηθέα σημείωσε τη δυσαρέσκειά της για τη μετάδοση του αγώνα με την ΑΕΚ Betsson BC από την ΕΡΤ, αναφερόμενη σε μεροληπτική μετάδοση υπέρ της ΑΕΚ!

Εδώ είναι η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Χθες, η Ελληνική μπασκετική κοινότητα ήταν μάρτυρας ενός ασυνήθιστου τρόπου μετάδοσης αθλητικού αγώνα μπάσκετ, αυτόν μεταξύ της ομάδας μας και της ΚΑΕ ΑΕΚ BETSSON. Ήταν πραγματικά απίστευτη η μεροληπτική μετάδοση του δημοσιογράφου της Δημόσιας Τηλεόρασης κατά της ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ή αν προτιμάτε υπέρ της ΚΑΕ ΑΕΚ BETSSON. Ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να μεταφέρει αντικειμενικά τα γεγονότα εντός του αγωνιστικού χώρου και όχι να κρίνει αθλητικές αποφάσεις. Αυτό αντιτίθεται στον δημοσιογραφικό κώδικα δεοντολογίας.

Ζητάμε από τη διοίκηση της ΕΡΤ να αξιολογήσει τη μετάδοση του αγώνα Προμηθέας Πάτρας- ΑΕΚ BETSSON που έγινε από την ΕΡΤ3 στις 2 Δεκεμβρίου (20:15) και να δράσει με τρόπο που θα διατηρήσει την αντικειμενικότητα του δημοσιογραφικού έργου. Επίσης ζητούμε από τα αρμόδια όργανα και φορείς να προασπίσουν την αντικειμενικότητα στις μεταδόσεις των αγώνων του ΕΣΑΚΕ. Ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να ασχοληθούμε με καταστάσεις όπως αυτή και η ΕΡΤ θα μεταχειρίζεται ισότιμα όλους τους συλλόγους της Stoiximan Basket League».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ