Χατζηδιάκος: “Γνωρίζω πράγματα για τους Ολλανδούς – Δεν είμαστε μόνο εγώ και ο Μαυροπάνος στην άμυνα”

Ο Παντελής Χατζηδιάκος, ο οποίος μέχρι φέτος παίζει στην Ολλανδία, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να προσφέρει πληροφορίες στην Εθνική μας ομάδα για τους ολλανδικούς παίκτες.

Ο αμυντικός της Κάλιαρι μίλησε σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα με τους Ολλανδούς για τα προκριματικά του Euro 2024 και αναφέρθηκε στις συμβουλές που έχει δώσει στους συμπαίκτες του, στην απουσία του τιμωρημένου Ντίνου Μαυροπάνου και στη σχέση του με την Ολλανδία.

Αναλυτικά, δήλωσε: “Δεν πρόκειται να σας πω ποιες συμβουλές έχω δώσει. Για μένα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Λόγω των ρίζων μου, με τη μητέρα μου να είναι Ολλανδή και τον πατέρα μου Έλληνα, όλη μου η οικογένεια υποστηρίζει την Ελλάδα. Περίμενα 10-12 χρόνια για να παίξω απέναντι στην Ολλανδία και θέλω πολύ να νικήσουμε. Έχω παίξει αρκετές φορές με καλά αποτελέσματα. Γνωρίζω πολλά πράγματα για τους Ολλανδούς και θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου με τις γνώσεις μου. Επίσης, η άμυνα δεν εξαρτάται μόνο από εμένα και τον Ντίνο. Είμαστε όλοι οι 11 παίκτες μέρος της άμυνας και έχουμε τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να μπούμε στο γήπεδο και να πονέσουμε για το εθνόσημο, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να παλέψουμε για τη νίκη. Γνωρίζουμε ότι οι Ολλανδοί είναι ένα σημαντικό αντίπαλο και θέλουμε πολύ να παίξουμε σε ένα τουρνουά. Η Ολλανδία ίσως είναι το φαβορί, αλλά δεν είμαστε ανώτεροι ούτε κατώτεροι από αυτούς. Είμαστε Έλληνες και είμαστε ενωμένοι. Θα εισέλθουμε στο γήπεδο με αποφασιστικότητα και αγώνα”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ