Χανιά: Ενισχύουν την άμυνα με την απόκτηση του μεσοαμυντικού Ντιαμπί

Χανιά: Ενισχύουν την άμυνα με την απόκτηση του μεσοαμυντικού Ντιαμπί

Τα Χανιά έκαναν μια σημαντική κίνηση ενόψει των play out στη Super League 2, αποκτώντας τον 29χρονο Γαλλοϊβοριανό μέσο Μόμο Ντιαμπί. Ο παίκτης έμενε χωρίς ομάδα για έναν χρόνο, αλλά τώρα εντάσσεται στο ρόστερ για να βοηθήσει την προσπάθεια διατήρησης της κατηγορίας. Με εμπειρία από Πορτογαλία και Αγγλία, ο Ντιαμπί φέρνει ποιότητα στη μεσαία γραμμή.

Η καριέρα του Ντιαμπί σε Πορτογαλία και Αγγλία

Ο Mohamed Lamine Diaby ξεκίνησε τα επαγγελματικά του βήματα στην Santa Clara της Πορτογαλίας. Το 2016 πήγε δανεικός στη SC Ideal, ενώ την επόμενη σεζόν (2017-18) έπαιξε στην ομάδα B της Paços de Ferreira και μετά στην κύρια ομάδα. Από το 2018 μέχρι το 2022, με τη φανέλα της Paços de Ferreira μέτρησε 91 συμμετοχές, 5 γκολ και 3 ασίστ – εκεί πανηγύρισε και το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας το 2019, που έφερε άνοδο στη Liga Portugal.

Στη σεζόν 2022-23, ο Ντιαμπί αγωνίστηκε στην Portimonense της πρώτης κατηγορίας Πορτογαλίας, με 28 ματς και ένα γκολ. Την επόμενη χρονιά δανείστηκε στη Sheffield Wednesday στην Championship της Αγγλίας, όπου έπαιξε 13 φορές. Μετά επέστρεψε στην Portimonense, που τώρα παίζει στη δεύτερη κατηγορία, και πρόσθεσε 22 συμμετοχές με ένα ακόμα γκολ.

Οι αριθμοί και η επίσημη ανακοίνωση

Συνολικά στη Liga Portugal, ο Ντιαμπί έχει 81 εμφανίσεις, 4 γκολ και μια ασίστ. Στην καριέρα του φτάνει τις 154 συμμετοχές, 6 γκολ και 3 ασίστ. Γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1996, έχει ύψος 1,88 μέτρα και διπλή υπηκοότητα από Γαλλία και Ακτή Ελεφαντοστού.

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ Χανιά ανακοινώνει την απόκτηση του Mohamed (Momo) Lamine Diaby, ενός δυναμικού αμυντικού μέσου με σημαντική εμπειρία σε Πορτογαλία και Αγγλία.

Ο Momo Diaby γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1996 και είναι 29 ετών. Έχει ύψος 1,88 μ. και υπηκοότητα Γαλλίας και Ακτής Ελεφαντοστού.

Εκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην Santa Clara της Πορτογαλίας, ενώ το 2016 μετακόμισε δανεικός στη SC Ideal. Την επόμενη χρονιά (2017-18) αγωνίστηκε στην ομάδα B της Pacos Ferreira και στη συνέχεια στην Α ομάδα του συλλόγου. Από το 2018 έως το 2022 με τα χρώματα της Pacos Ferreira, κατέγραψε συνολικά 91 συμμετοχές, πέτυχε 5 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ. Το 2019 μάλιστα πανηγύρισε το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας Πορτογαλίας και την άνοδο στη Liga Portugal.

Τη σεζόν 2022-23 αγωνίστηκε στην Portimonense της Α’ Κατηγορίας Πορτογαλίας, με 28 συμμετοχές και 1 γκολ, ενώ το 2023-24 βρέθηκε στη Sheffield Wednesday στην Championship της Αγγλίας ως δανεικός, καταγράφοντας 13 συμμετοχές. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Portimonense, όπου πλέον αγωνιζόταν στην Β’ Κατηγορία Πορτογαλίας έχοντας 22 παιχνίδια και 1 γκολ.

Στην Liga Portugal μετράει 81 συμμετοχές με 4 γκολ και 1 ασίστ, ενώ συνολικά στην καριέρα του 154 συμμετοχές, 6 γκολ και 3 ασίστ.

Η ΠΑΕ Χανιά καλωσορίζει τον Momo στην οικογένεια της και του εύχεται κάθε επιτυχία με τη νέα του ομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ