Μπαρτσελόνα: Ισοπαλία στο 96′ με πέναλτι στην έδρα της Νιούκαστλ

Μπαρτσελόνα: Ισοπαλία στο 96′ με πέναλτι στην έδρα της Νιούκαστλ

Η Μπαρτσελόνα πήρε βαθιά ανάσα στο τέλος και έφυγε με 1-1 από το St. James’ Park, χάρη σε ένα πέναλτι του Γιαμάλ στο 96′. Οι παίκτες της Νιούκαστλ έλεγχαν το παιχνίδι σχεδόν όλο το ματς, αλλά ένα λάθος στην άμυνα τους κόστισε την νίκη. Τώρα η σειρά μένει ανοιχτή για την ρεβάνς στο Καμπ Νου στις 18 Μαρτίου.

Η Νιούκαστλ πιέζει από νωρίς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς. Στο 4′ ο Τονάλι πήγε με κεφαλιά προς τα δίχτυα, αλλά ο Γκαρθία έδιωξε. Λίγο μετά, ο Ελάνγκα δοκίμασε με διαγώνιο σουτ και ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα έβγαλε δύσκολα την μπάλα.

Η Μπαρτσελόνα δυσκολευόταν να βρει ρυθμό. Περίμενε μέχρι το 20′ για την πρώτη της ευκαιρία, όταν ο Αραούχο σούταρε άστοχα. Στο 23′ ο Ράμσντεϊλ σταμάτησε τον Γιαμάλ, ενώ στο 27′ ο Οσούλα έχασε με κεφαλιά.

Το γκολ και η ανατροπή στο τέλος

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε χωρίς γκολ, παρόλο που η Μπαρτσελόνα κράτησε την μπάλα. Στο δεύτερο μέρος, ο Οσούλα σπατάλησε καλή στιγμή στο 56′. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπαρνς πίεσε τον Γκαρθία με ένα δυνατό σουτ.

Η Μπαρτσελόνα αντέδρασε. Στο 62′ ο Αραούχο βρέθηκε ελεύθερος αλλά πέταξε την μπάλα έξω. Ο Λεβαντόφσκι έφτασε κοντά στο 66′, στέλνοντας την μπάλα δίπλα στο δοκάρι, ενώ ο Μπαρνς χτύπησε το οριζόντιο στο 74′.

Η Νιούκαστλ έκανε το 1-0 στο 87′. Ο Μέρφι έπαιξε γρήγορα με τον Ράμσεϊ και έβγαλε σέντρα στον Μπαρνς, που πλάσαρε εύκολα χωρίς αντίπαλο κοντά του.

Όμως η Μπαρτσελόνα δεν τα παράτησε. Στο 90’+6′ ο Τιό έκανε φάουλ στον Όλμο στην περιοχή και ο Γιαμάλ ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Το σκορ έμεινε έτσι, με το ματς να κρατάει αμφιβολίες για την πρόκριση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ