Αντρέας Μπρέμε: Αμυντικός, μέσος, επιθετικός!

Αντρέας Μπρέμε: Αμυντικός, μέσος, επιθετικός!

Καθώς αποχωρεί από την ενεργό δράση ο ποδοσφαιριστής, ορισμένοι θα μπορούσαν να παρατηρήσουν πως “κηδεύουμε τη νιότη μας”. Ωστόσο, ας αφήσουμε πίσω τη νοσταλγία και ας εξετάσουμε το έργο του παίκτη που ήταν μπροστά από την εποχή του, αντιμετωπίζοντας δύσκολες στιγμές για τους αμυντικούς.

Αν ήταν… Βραζιλιάνος, θα μπορούσε να μοιάζει με τον Ζούνιορ, έναν χαφ που μετακινήθηκε στην άμυνα για να χωρέσουν άλλοι ποδοσφαιριστές της Σελεσάο. Ωστόσο, ο Μπρέμε που αποσύρθηκε λίγους μήνες μετά τα 63 του χρόνια, ήταν ένας ποδοσφαιριστής με ατσάλινη θέληση και τσαγανό, σε συνδυασμό με ποιότητα στον μέγιστο βαθμό. Την δεκαετία του ’80 και του ’90, η ερώτηση που τίθεται ήταν “ποιό από τα πόδια του Μπρέμε είναι καλύτερο”; Πραγματικά…

Το 1986, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, απέναντι στην Αργεντινή στο Μεξικό, με δύο ασίστ και όχι με γκολ, ο Μπρέμε έκανε τη διαφορά.

Τέσσερα χρόνια μετά, στην Ιταλία, ο Μπρέμε χτύπησε με το δεξί (!) το πέναλτι για τη Γερμανία. Πάλι αντίπαλη ομάδα ήταν η Αργεντινή στον τελικό. Μια ρεβάνς που ζητούσαν απεγνωσμένα οι Ευρωπαίοι. Ο Μπρέμε έδειξε ψυχραιμία και γενναιότητα, αποδεικνύοντας πως ήταν αληθινός Γερμανός.

Ο Μπρέμε άφησε το στίγμα του, είναι αδιαμφισβήτητο. Στη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, φόρεσε το καλύτερό του χαμόγελο καθώς γιόρταζε τη νίκη της Γερμανίας. Ένας ποδοσφαιριστής μπροστά από την εποχή του που “έφυγε” νωρίς, αλλά άφησε το σημάδι του.

Πηγή: in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ