Η ΑΕΚ επικράτησε του Ολυμπιακού με 2-0 στην OPAP Arena, σε έναν αγώνα Κυπέλλου με περιορισμένο βαθμολογικό αντίκτυπο λόγω του πρώτου αποτελέσματος. Ο Ματίας Αλμέιδα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοση της ομάδας, τονίζοντας τη σημασία της αξιοπρέπειας και της προσπάθειας.
Δηλώσεις Ματίας Αλμέιδα μετά το ΑΕΚ – Ολυμπιακός
Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, μίλησε μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας, εστιάζοντας στην ανάκτηση της ψυχολογίας και στην αντίδραση της ομάδας:
«Παίξαμε για την υπερηφάνειά μας, για να αποδείξουμε ότι μπορούμε και ότι αξίζουμε. Ήταν ένα δύσκολο έργο μετά το 6-0 του πρώτου αγώνα, αλλά δημιουργήσαμε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Στο ποδόσφαιρο, μερικές φορές ξεχνάμε την αξιοπρέπεια. Εμείς που ασχολούμαστε με αυτό το επάγγελμα δεν θέλουμε να χάνουμε. Θέλαμε να δείξουμε ότι δεν ήμασταν ικανοποιημένοι με το προηγούμενο αποτέλεσμα.»
«Τα τελευταία τρία χρόνια, η ομάδα μας βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Αποδεχόμαστε τα λάθη μας και τις στιγμές που δεν αποδίδουμε καλά, γιατί αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Στον σημερινό αγώνα, δείξαμε ότι όταν αγωνιζόμαστε και παλεύουμε ενωμένοι, μπορούμε να πούμε ότι δεν είμαστε τελειωμένοι. Αν δεν μπορούμε να προκριθούμε, τουλάχιστον θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.»
Η ομιλία του Αλμέιδα υπογραμμίζει τη σημασία της ψυχικής ανάκαμψης για την ΑΕΚ, με έμφαση στη συλλογική προσπάθεια και στην αξιοπρέπεια στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα, σύμφωνα με τον προπονητή, επιδιώκει να αναδείξει τις δυνατότητές της παρά τις αντιξοότητες, επικεντρώνοντας στην αφοσίωση και την πάλη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.