Τέσσερα χρόνια πέρασαν από τότε που ο Ρομάν Αμπράμοβιτς αποχώρησε από την Τσέλσι και πούλησε τις μετοχές του. Τώρα βλέπουμε μεγάλη σύγκρουση ανάμεσα στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο και την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για τα χρήματα της πώλησης. Η κατάσταση θυμίζει τις δύσκολες μέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.
Η πίεση των κυρώσεων και η πώληση
Οι Βρετανοί τον έβαλαν σε κυρώσεις και τον ανάγκασαν να πουλήσει τον σύλλογο. Ο Αμπράμοβιτς δεν είχε άλλη επιλογή εκείνη την εποχή. Τα χρήματα από την πώληση, πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια, έμειναν παγιδευμένα.
Ακόμα και τώρα, ο Αμπράμοβιτς πολεμάει για να πάρει αυτά τα λεφτά. Εκείνος θέλει να τα χρησιμοποιήσει για ενίσχυση των πληγέντων από τον πόλεμο. Οι νομικοί του σύμβουλοι λένε ξεκάθαρα ότι το ποσό είναι δικό του και θα το διαθέσει όπως κρίνει για την Ουκρανία.
Η διορία λήγει σύντομα
Η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε διορία που τελειώνει στις 17 του μήνα. Τα χρήματα κάθονται δεσμευμένα σε λογαριασμό εκεί. Ο Αμπράμοβιτς επιμένει ότι εκείνος αποφασίζει πώς θα πάνε στην υπόθεση της Ουκρανίας.