Οι γυναίκες που “άγγιξαν” την ψυχή του Serge Gainsbourg

O Serge Gainsbourg είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο γνωστούς και σεβαστούς Γάλλους τραγουδιστές όλων των εποχών. Ωστόσο, δεν ήταν γνωστός μόνο για το ταλέντο του ως στιχουργός, αλλά και για την ικανότητά του να αποπλανεί και να αιχμαλωτίζει τις γυναίκες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Από την σύντομη αλλά παθιασμένη σχέση του με την Brigitte Bardot, έως το θρυλικό ρομάντζο με την Jane Birkin, θυμόμαστε τις γυναίκες που άγγιξαν την ψυχή του Gainsbourg και επηρέασαν την βασιλεία του στη γαλλική μουσική σκηνή για πέντε δεκαετίες.

1. Françoise Pancrazzi

Μετά τον χωρισμό του με την Elisabeth Levitsky, ο Gainsbourg είχε μια πολύ δημοφιλή και παθιασμένη σχέση με την Françoise Antoinette Pancrazzi. Παντρεύτηκαν το 1964, αλλά χώρισαν το 1966.

2. Brigitte Bardot

Η Brigitte Bardot, το απόλυτο σύμβολο του σεξ τη δεκαετία του 60′, υπέκυψε επίσης στη γοητεία του Gainsbourg. Η σχέση τους κράτησε μόνο τρεις μήνες, καθώς η Bardot ήταν παντρεμένη τότε. Αυτή η σχέση όμως επηρέασε σημαντικά τη σταδιοδρομία του Gainsbourg.

3. Jane Birkin

Η Jane Birkin ήταν η ίσως πιο θρυλική μούσα του Gainsbourg. Η σχέση τους κράτησε 12 χρόνια και αποκτήθηκε και ένα παιδί, την Charlotte, το 1971.

4. Bambou

Μετά τον χωρισμό του με την Jane Birkin, ο Gainsbourg ερωτεύτηκε την Bambou, με την οποία απέκτησε ένα παιδί, τον Lucien, το 1986.

5. France Gall

Ο Gainsbourg είχε έντονη επιρροή στην καριέρα της France Gall, γράφοντας για εκείνη το επιτυχημένο τραγούδι “Poupée de cire, poupée de son”.

6. Catherine Deneuve

Συναντήθηκε με την Catherine Deneuve και γράψε γι’ αυτήν το τραγούδι “Dieu est un fumeur de havane”.

7. Vanessa Paradis

Ο Gainsbourg έγραψε δύο επιτυχημένα singles για την Vanessa Paradis, προσδίδοντάς της μεγάλη επιτυχία.

Ο Serge Gainsbourg ήταν ένας άνθρωπος με πολλές ερωτικές περιπέτειες και οι γυναίκες που συνόδευσαν τη ζωή του επηρέασαν σημαντικά τη μουσική του πορεία και την τέχνη του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ