Ξύπνησαν αναμνήσεις στη Γλυφάδα

Ξύπνησαν αναμνήσεις στη Γλυφάδα

Χθες το βράδυ στο κολυμβητήριο “Αντώνης Δημητρόπουλος” της Γλυφάδας, οι παλαιότεροι ανανεώθηκαν από τις αναμνήσεις τους καθώς άκουσαν τη φωνή των παικτών για τον αγώνα πόλο μεταξύ της Γλυφάδας και του Παναθηναϊκού για την πρώτη αγωνιστική της Α1 κατηγορίας.

Ο Νικόλας Αλβέρτης, γνωστός με το επίθετο “Τριφύλλι”, αγωνίστηκε με την ομάδα του Παναθηναϊκού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίθετο “Αλβέρτης” έχει ιστορία στον Παναθηναϊκό, καθώς ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ήταν για πολλά χρόνια ο αρχηγός της κορυφαίας ομάδας μπάσκετ του συλλόγου.

Η παρουσία του Αλβέρτη στη Γλυφάδα και η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό το 1990 άλλαξαν την πορεία των δύο τμημάτων του συλλόγου, τόσο του μπάσκετ όσο και του πόλο.

Οι “Πράσινοι” ήταν αναγκασμένοι να παραχωρήσουν στην Γλυφάδα, εκτός από χρήματα, και τον Δημήτρη Σελετόπουλο, ο οποίος ήταν τότε ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο.

Η μεταγραφή του Σελετόπουλου προς τη Γλυφάδα και η απόφαση των αδερφών Γιαννακόπουλου να ενισχύσουν περισσότερο το μπάσκετ παρά το πόλο, επηρέασε την πορεία των δύο ομάδων. Ο Σελετόπουλος ήταν επίσης αντικείμενο ενδιαφέροντος από ιταλικές ομάδες και τον Ολυμπιακό, αλλά ο Παύλος Γιαννακόπουλος επέμενε να μείνει στον Παναθηναϊκό.

Ο Αλβέρτης επέστρεψε ως αντίπαλος αυτή τη φορά στη Γλυφάδα, όχι στο μπάσκετ αλλά στο πόλο. Ο προπονητής του μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Χρήστος Ιορδανίδης, είχε ζητήσει από τη διοίκηση μια ταλαντούχο νεαρό αθλητή από τη Γλυφάδα, τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Η Γλυφάδα είχε μια ισχυρή ομάδα πόλο με τον Μίλε Νάκιτς στον πάγκο και τον Κυριάκο Γιαννόπουλο, τον πρόεδρο της ΚΟΕ τώρα, ως αστέρι της ομάδας. Ο Γιαννόπουλος υποδέχθηκε τον Σελετόπουλο με το παρατσούκλι “Μπέμπης”.

Η μεταγραφή του Σελετόπουλου ολοκληρώθηκε τελικά και ο Αλβέρτης μετακόμισε στους Αμπελοκήπους. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος σχολίασε τη μεταγραφή με τη φράση “Ένας Μπέμπης για τον Μπέμπη”.

Ο Αλβέρτης κατάφερε να κατακτήσει πολλούς τίτλους με τον Παναθηναϊκό, όπως πέντε Ευρωλίγκες, και έμεινε στον σύλλογο για 32 συναπτά έτη. Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού επίσης ενισχύθηκε με την παρουσία του Αλβέρτη, φτάνοντας σε υψηλά επίπεδα. Αντίθετα, η ομάδα πόλο του συλλόγου παρουσίασε υποβάθμιση και τελικά χρειάστηκε τον Σελετόπουλο ως προπονητή το 1996 για να επανέλθει στην Α1 κατηγορία.

Ο Δημήτρης Σελετόπουλος, αν και δεν κατάφερε να κατακτήσει πρωτάθλημα με τη Γλυφάδα, συνέχισε να προπονεί την ομάδα και να παίζει επιτυχώς το άθλημα. Η εποχή όμως ανήκει στη Βουλιαγμένη και τον Ολυμπιακό, που θεωρούνται τα ισχυρότερα στο πόλο τα τελευταία χρόνια.

Ο Νίκος Αλβέρτης έχει προηγουμένως αγωνιστεί και στη Γλυφάδα, αλλά η διαδρομή του διαφοροποιείται από αυτήν του Φραγκίσκου. Πριν πάει στον Παναθηναϊκό, ο Αλβέρτης έπαιξε στη Βουλιαγμένη και στον Υδραϊκό.

Έτσι, ο Αλβέρτης επέστρεψε ως αντίπαλος αυτή τη φορά στη Γλυφάδα, στο άθλημα του πόλο, και δημιούργησε συγκινήσεις στους παλαιότερους οπαδούς. Πηγή: In.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ