Βλάχος: «Στα τελευταία 2,5 λεπτά κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να χάσουμε το παιχνίδι»

Βλάχος: «Στα τελευταία 2,5 λεπτά κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να χάσουμε το παιχνίδι»

Παρά την κατοχή της προκριματικής θέσης (10-8), μια καταστροφική τελευταία στιγμή ήταν αρκετή για την Ιταλία να ανατρέψει την Ελλάδα και να κερδίσει τη θέση της (11-10) στους “4” του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο εθνικός προπονητής Θοδωρής Βλάχος ανέλαβε την ευθύνη για τα παιδικά λάθη που έγιναν από την ελληνική ομάδα στα τελευταία λεπτά.

Ο Βλάχος δήλωσε: “Δεν ξέρω τι να πω. Από τη μία πλευρά, θέλω να πω ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω, αξίζαμε τη νίκη, από την άλλη στα τελευταία 2,5 λεπτά βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας. Ρίξαμε μια κλωτσιά και ρίξαμε ό,τι χτίζαμε, με τραγικά παιδικλά λάθη, που τα έχουμε επισημάνει στις τελευταίες μέρες. Κάναμε φάουλ στον καλύτερο παίκτη της Ιταλίας. Στα τελευταία 2,5 λεπτά κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να χάσουμε το παιχνίδι”.

“Για το πού χάθηκε η συγκέντρωση” πρόσθεσε: “Τα σπουδαία παιχνίδια αποφασίζονται στις μεγάλες στιγμές, και δεχθήκαμε γκολ και δεν σκοράραμε. Φταίμε μόνοι μας, δεν είναι τακτικό το θέμα, όταν είσαι μπροστά 9-7 δαγκώνεις λαρύγγι απλά”.

Για τα επόμενα παιχνίδια δήλωσε: “Έχουμε άλλα δύο παιχνίδια κατάταξης, νομίζω η ομάδα έδειξε ότι έχει δυνατότητες, αλλά έχει και παιδικές αρρώστιες, εάν δεν τις αντιμετωπίσουμε θα αντιμετωπίσουμε ξανά το ίδιο πρόβλημα. Η συνολική εμφάνιση ήταν θετική. Παίζουν ακόμα δύο παιχνίδια και στη συνέχεια με καλή προετοιμασία θα πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ