Τζόκοβιτς: «Προσπάθησαν να με χαρακτηρίσουν αντιεμβολιαστή, είμαι υπέρμαχος της ελευθερίας της επιλογής»

Τζόκοβιτς: «Προσπάθησαν να με χαρακτηρίσουν αντιεμβολιαστή, είμαι υπέρμαχος της ελευθερίας της επιλογής»

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν από τους παίκτες που δεν εμβολιάστηκαν. Ο Σέρβος, σε δηλώσεις του, τόνισε πως δεν είναι κατά των εμβολίων, αλλά υπέρ της ελευθερίας της επιλογής.

Επιπλέον, ο Σέρβος τενίστας αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει, αλλά και στους άλλους δύο κορυφαίους τενίστες, Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ.

Οι δηλώσεις του Νόβακ Τζόκοβιτς:

Για τη σχέση του με τους Ναδάλ και Φέντερ: «Θα το ήθελα πολύ αυτό. Προφανώς δεν είμαστε και οι καλύτεροι φίλοι εκτός γηπέδων. Δεν είμαστε φίλοι γιατί είμαστε αντίπαλοι και είναι δύσκολο να είσαι κοντά με κάποιον όταν είστε ανταγωνιστές.

Θα ήταν δύσκολο να μπορέσουμε να μοιραστούμε πράγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου. Μοιραζόμαστε ωστόσο το γήπεδο εδώ και πολλά χρόνια και υπάρχει απεριόριστος σεβασμός ανάμεσά μας, σίγουρα από τη μεριά μου προς εκείνους. Μακάρι κάποια μέρα να είμαστε πιο κοντά και να μιλάμε. Θα ήταν απίθανο».

Για τον εμβολιασμό κατά του Covid: «Ο κόσμος προσπάθησε να με χαρακτηρίσει ως αντιεμβολιαστή. Δεν είμαι αντιεμβολιαστής, δεν είμαι ούτε υπέρ των εμβολίων. Είμαι υπέρμαχος της ελευθερίας της επιλογής».

Για τους στόχους που έχει στο τένις: «Λατρεύω να κερδίζω, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ως προς αυτό. Τα ρεκόρ με εμπνέουν και μου δίνουν κίνητρο. Για μένα είναι τελείως φυσιολογικό. Είμαι ειλικρινής, αυθεντικός και λέω αυτό που αισθάνομαι. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι αληθινός με τον εαυτό μου και με τους γύρω μου και να μιλάω με ειλικρίνεια για τους στόχους μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ