Τσιτσιπάς: «Μου δίνει αυτοπεποίθηση το σερί»

Τσιτσιπάς: «Μου δίνει αυτοπεποίθηση το σερί»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο χώμα και μετά τη νίκη του επί του Ρομπέρτο Καρμπάγες Μπαένα, προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά στη Βαρκελώνη.

Ο Έλληνας τενίστας μίλησε για την πορεία του και το σερί νικών που ακολουθεί, επισημαίνοντας την αυτοπεποίθηση που του προσφέρει, καθώς επίσης αναφέρθηκε στο παιχνίδι.

Οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά:

«Έπρεπε να παραμείνω εκεί και να προσπαθήσω να βρω λύσεις. Μερικές φορές ο αντίπαλός μου επέστρεφε καλά, αλλά η υπομονή μου και η αντίδρασή μου ήταν στο ύψος. Είδα μεγάλη βελτίωση στο forehand μου και το σερβίς μου ήταν στο σωστό επίπεδο, οπότε κέρδισα κάποια παιχνίδια με μεγαλύτερη άνεση.

Αξιοποίησα τις ενέργειές μου καλύτερα σε σχέση με την αρχή του αγώνα και αυτό με βοήθησε να αποκτήσω αυτοπεποίθηση, με τη βεβαιότητα ότι μπορώ να παίζω καλά. Πέρασα αυτό το συναίσθημα και στις αντεπιθέσεις μου, και όλα αυτά ενέργησαν σε ένα καίριο σημείο του αγώνα. Γνώριζα ότι είχα την ευκαιρία για break και συνέβη. Έτσι, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για μένα».

Για τις οκτώ συνεχόμενες νίκες του στο tour: «Είναι εξαιρετικό που έχω σημειώσει αυτές τις νίκες. Είναι πρόκληση να συνεχίσεις να επιτυγχάνεις τέτοιες επιδόσεις. Το πιο δύσκολο όμως είναι να το διατηρήσεις. Ωστόσο, είναι μία ενθάρρυνση που μου δίνει αυτοπεποίθηση. Αυτό το θετικό σερί είναι κάτι που ευχόμαστε να συμβαίνει συχνά. Αξιοποιώ τη θετική ενέργεια από αυτό και τη μεταφέρω στο παιχνίδι μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ