Τσιτσιπάς: «Ήμουν κοντά σε κάποιες στιγμές να το χάσω, φαινόταν βουνό»

Τσιτσιπάς: «Ήμουν κοντά σε κάποιες στιγμές να το χάσω, φαινόταν βουνό»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διατήρησε το εντυπωσιακό του σερί νικών στο χώμα κερδίζοντας τον Αργεντινό Φακούντο Ντίαζ Ακόστα με 2-1 σετ, και προκρίθηκε για τέταρτη φορά στα ημιτελικά του Barcelona Open.

Ωστόσο, ο αγώνας δεν ήταν εύκολος για τον Έλληνα τενίστα, με τον Τσιτσιπά να αναφέρει ότι βρέθηκε αρκετές φορές πολύ κοντά στο να χάσει τον έλεγχο.

Ο Τσιτσιπάς σχολίασε: «Κάποιες στιγμές του αγώνα ήμουν πολύ κοντά στο να χάσω. Φαινόταν σαν να αντιμετώπιζα βουνό. Ήταν δύσκολο να διατηρήσω σταθερό επίπεδο και θεωρώ πως ο αντίπαλός μου έπαιξε εξαιρετικά καλά. Έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στο γήπεδο.

Ο αντίπαλός μου είναι ένας δυνατός παίκτης στο χώμα, με έναν τίτλο ATP, και σήμερα έδειξε τις ικανότητές του. Αισθάνομαι ότι οι πολλές εμπειρίες μου σε αγώνες βοηθούν στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων.

Ξέρεις ότι τα πάντα είναι δυνατά σε κάθε στιγμή. Κράταγα ψυχραιμία και στις σερβις μου. Στο χώμα, δεν μπορείς να βασιστείς σε εύκολους πόντους, πρέπει να δουλέψεις για κάθε βαθμό.

Χάνα τον πνευματικό μου κύριο στο σερβίς, αλλά το συνειδητοποίησα και το διόρθωσα στη συνέχεια, κάτι που βοήθησε πολύ στο tie-break. Ήταν ένα παιχνίδι δύναμης και έπρεπε να παλέψω στα όριά μου σε κάθε πόντο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ