Τσιτσιπάς – Φριτζ 1-3: Ο Στέφανος Καταπολέμησε, Αλλά…

Τσιτσιπάς – Φριτζ 1-3: Ο Στέφανος Καταπολέμησε, Αλλά…

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε ήττα και αποκλεισμό από τη συνέχεια του Αυστραλιανού Όπεν από τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ.

Ο Έλληνας τενίστας αγωνίστηκε ενάντια στον Τέιλορ Φριτζ, ο οποίος είναι Νο. 12 στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά ηττήθηκε με 3-1 σετ από τον Αμερικανό (7-6 [3], 5-7, 6-3, 6-3) και ολοκλήρωσε την πορεία του στους «16» του φετινού Αυστραλιανού Όπεν.

Ο Φριτζ προκρίθηκε στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε με 3-0 σετ τον Αντριάν Μαναρινό. Ο Αμερικανός επέδειξε εντυπωσιακή απόδοση και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 50 winners, ενώ ο Στέφανος είχε 41. Τα αβίαστα λάθη ήταν 33 για τον Τσιτσιπά και 19 για τον Φριτζ.

Το παιχνίδι του Τέιλορ Φριτζ ήταν ένα από τα καλύτερα του τα τελευταία χρόνια, με τον Αμερικανό να εμφανίζει εξαιρετική απόδοση και να κλείνει το μεγάλο ραντεβού με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το πρώτο σετ ήταν δυνατό, με τους δύο τενίστες να κρατούν τα σερβίς τους και να οδηγούνται στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τέιλορ έκανε μίνι-μπρέικ στον 4ο πόντο και προηγήθηκε με 3-1, ενώ αργότερα έκανε καινούριο μίνι-μπρέικ για το 6-3. Τελικά, επικράτησε με 7-3 κερδίζοντας το πρώτο σετ.

Η ίδια εικόνα διατηρήθηκε και στο δεύτερο σετ, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να πιέζει ασφυκτικά στο 11ο γκέιμ το σερβίς του Αμερικανού και να κερδίζει το μπρέικ για το 6-5. Στη συνέχεια ο Έλληνας τενίστας κέρδισε με 7-5 ισοφαρίζοντας το παιχνίδι σε 1-1 στα σετ.

Στο τρίτο σετ ο Τέιλορ έκανε μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ και προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Στέφανος ανταπάντησε με το ίδιο νόμισμα για το 2-2. Στο 6ο γκέιμ, ωστόσο, ο Αμερικανός έκανε άλλο ένα μπρέικ για το 4-2. Ο Τσιτσιπάς αυτή τη φορά δεν κατάφερε να αντιδράσει, με τον Φριτζ να κερδίζει με 6-3 και να προηγείται με 2-1 στα σετ.

Στο τέταρτο σετ, οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 3-3, όπου ο Αμερικανός έκανε μπρέικ στο 7ο γκέιμ και προηγήθηκε με 4-3. Στο 9ο γκέιμ, έκανε άλλο ένα μπρέικ κερδίζοντας με 6-3, και με αυτή τη νίκη ο Φριτζ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ