Τσιτσιπάς: «Άψογος στη συμπεριφορά και στον τρόπο που πάλεψα»

Τσιτσιπάς: «Άψογος στη συμπεριφορά και στον τρόπο που πάλεψα»

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Tennis TV μετά την άνετη νίκη επί του Άλεξ Ντε Μινόρ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνισή του.

Ανάλυση των δηλώσεών του:

Ο Τσιτσιπάς ανέφερε: «Προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, να είμαι ακριβής στις κινήσεις μου και να επιτύχω την υψηλότερη ποιότητα στα χτυπήματά μου. Κατάφερα να διατηρήσω σταθερότητα στα σερβίς μου και να επιχειρηματικά ογκώδη χτυπήματα που έφεραν αποτελέσματα. Ένιωσα ότι ο αντίπαλός μου αντιλήφθηκε τη δύναμη και την ακρίβεια των χτυπημάτων μου, προσφέροντάς μου εντονότητα και αυτοπεποίθηση να συνεχίσω την πίεση. Κατάλαβα ότι κάτι λειτούργησε υπέρ μου σήμερα».

Αναφέρθηκε επίσης στην αμυντική του προσπάθεια λέγοντας: «Στο χώμα πρέπει να αποφεύγεις να χάσεις οποιαδήποτε μπάλα σου διαφεύχει, καθώς μπορεί να βρεθείς στη θέση να ανακάμψεις και να επιχειρήσεις το επόμενο χτύπημα. Προσπαθώ να βελτιώσω κάθε πτυχή του παιχνιδιού μου, με την άμυνα να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο χώμα και πρέπει να βρίσκεις λύσεις σε πολλές καταστάσεις και να πραγματοποιείς καλά χτυπήματα. Αποδέχομαι την άμυνα ως μέρος του παιχνιδιού και προσπαθώ να την επεξεργαστώ όσο πιο καλά γίνεται».

Αναφορικά με τα “κλειδιά” της επιτυχημένης πορείας του σε ένα απαιτητικό ταμπλό, εξήγησε: «Προσπαθώ να επιτύχω υπομονή, να κερδίζω πόντους και να παραμένω υπομονετικός. Στο χώμα, πρέπει να χτίζεις τους πόντους σου με ακρίβεια και να περιμένεις για τις ευκαιρίες σου. Υπόκειται στην τακτική, είναι σαν να παίζεις μια παρτίδα σκάκι και προσεγγίζω το παιχνίδι με αυτήν την έννοια, προσπαθώντας να βρω την καλύτερη κίνηση στις κρίσιμες στιγμές».

Αναφέροντας την απόδοσή του στο ματς στη μητρική του γλώσσα, δήλωσε: «Παρουσίασα πολύ καλή απόδοση, κατάφερα να βγάλω το καλύτερό μου από το παιχνίδι, κυρίως με το forehand και το σερβίς μου. Ήταν αυτοί που λειτούργησαν καλύτερα. Στο backhand διατήρησα υπομονή και ποιότητα κατά τη διάρκεια των ράλι. Επέβαλα κάποιες φορές την ευθεία στο backhand, ξετρέλανα τον αντίπαλό μου και τον έβγαλα εκτός ρυθμού, δημιουργώντας ποικιλία στο παιχνίδι και εναλλαγή λύσεων. Αντιμετώπισα με επιτυχία κάποια break points, προσφέροντας μια εξαιρετική εμφάνιση από αρχής μέχρι τέλους. Ήμουν γενικά άψογος στη συμπεριφορά μου και στον τρόπο που πάλεψα».

Τέλος, επεσήμανε την σημασία της ποιότητας και της αγωνιστικότητάς του, καθώς και τη συνέπεια που επιδεικνύει: «Επιδιώκω να παίζω καλές μπάλες, κυρίως στην άμυνα, καθώς αυτό αποτελεί σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού στο οποίο έχω αφιερώσει πολύ χρόνο. Προσπαθώ να ενσωματώσω το επιθετικό με το αμυντικό μου παιχνίδι, δημιουργώντας ισορροπία και εύρεση ευκαιριών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ