Τώρα έρχονται τα… εύκολα

Τώρα έρχονται τα… εύκολα

Είναι γνωστό πόσο δύσκολος μπορεί να είναι ένας προκριματικός αγώνας σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο στίβο. Πολλοί μεγάλοι αθλητές και αθλήτριες μπορούν να επιβεβαιώσουν αυτό το γεγονός.

Η πρόκριση του Μίλτου Τεντόγλου στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (20:30), ήταν αγωνιώδης όχι μόνο για τους συγγενείς του που βρίσκονταν στις κερκίδες του εθνικού σταδίου της Βουδαπέστης, αλλά και για τον ίδιο τον αθλητή και φυσικά για τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι, που ήταν γεμάτος αγωνία στις κερκίδες.

Μετά το πρώτο άκυρο άλμα και το άλλο άκυρο στα 7,95 μέτρα, ενώ το όριο πρόκρισης ήταν στα 8,15, ο Τεντόγλου ήταν υπό πίεση. Είχε μόνο ένα άλμα για να μπει στον τελικό και έπρεπε να αντιδράσει. Στο τελικό άλμα, με συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση, κατάφερε να προσγειωθεί άνετα στα 8,25 μέτρα, προκρίνοντας στον αποψινό τελικό.

Αφού τελείωσε με επιτυχία τα προκριματικά, τώρα οι άλλοι αθλητές πρέπει να ανησυχούν και όχι εκείνος. Ο Τεντόγλου είναι έτοιμος για τον τελικό και σίγουρα θα αποδώσει τον καλύτερό του εαυτό.

Έχοντας τέτοια αυτοπεποίθηση, δεν μπορούμε παρά να τον θεωρούμε μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Αν και ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ έκανε ένα εντυπωσιακό άλμα (8,54 μέτρα), ο Τεντόγλου πιστεύει ότι μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα. Αυτή η αυτοπεποίθηση τον καθιστά έναν σοβαρό υποψήφιο για τον τίτλο.

Πηγή: in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ