Το «τροφή» που ξυπνά το θηρίο μέσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς (βίντεο, φωτογραφίες)

Το «τροφή» που ξυπνά το θηρίο μέσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς (βίντεο, φωτογραφίες)

Είναι ο κορυφαίος τενίστας παγκοσμίως και ίσως ο κορυφαίος στην ιστορία του αθλήματος. Έχει πάνω από 1000 νίκες (1087-213), σχεδόν 100 τίτλους στο ATP (98) και έχει κερδίσει συνολικά 180.643.353 ευρώ από τα τουρνουά που έχει αγωνιστεί στην καριέρα του.

Ο λόγος για τον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς, που στα 36 του κυριαρχεί και δίνει μαθήματα στη νέα γενιά που προσπαθεί να τον αντικαταστήσει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του ATP. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός λειτουργεί ως κίνητρο για τον Νόλε και τον κάνει ακόμα καλύτερο.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει δηλώσει πως οι νέοι τενίστες ξυπνούν το θηρίο που υπάρχει μέσα του, το οποίο τον εμπνέει να ανταγωνιστεί στο ύψιστο επίπεδο και να διατηρεί την παρουσία του στο παγκόσμιο τένις.

Τα ρεκόρ που κυνηγά το 2024

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει την ευκαιρία να καταρρίψει αρκετά ρεκόρ το 2024. Πρώτον, μπορεί να ξεπεράσει τον Ρότζερ Φέντερερ στις συμμετοχές του σε προημιτελικά Grand Slam. Χρειάζεται ακόμα 2 παρουσίες σε προημιτελικά για να καταρρίψει αυτό το ρεκόρ που κατέχει ο Φέντερερ.

qs

Επίσης, χρειάζεται 9 νίκες σε Grand Slam για να ξεπεράσει το ρεκόρ του Φέντερερ, που έχει 369 νίκες. Αυτή τη στιγμή ο Τζόκοβιτς έχει 361 νίκες.

djokogrand

Επιπλέον, ανάλογα με την επίδοση του, μπορεί να ξεπεράσει τον Ράφα Ναδάλ σε νίκες στα ATP Masters. Μέχρι τώρα ο Τζόκοβιτς έχει 399 νίκες, ενώ ο Ναδάλ έχει 406. Ο Τζόκοβιτς έχει επίσης περισσότερους τίτλους από τον Ναδάλ: 40 έναντι 36.

djokov

Το 2024 επίσης μπορεί να προσπαθήσει να καταρρίψει το ρεκόρ για τους περισσότερους τίτλους στο Miami Open. Μέχρι τώρα έχει 6, όσους και ο Αντρέ Αγκάσι. Αν κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο φέτος, θα ισοφαρίσει αυτό το ρεκόρ.

Τέλος, αν κατακτήσει το US Open του 2024, θα γίνει ο γηραιότερος παίκτης που θα κερδίσει ένα major τουρνουά. Μέχρι τώρα, αυτός ο τίτλος ανήκει στον Κεν Ρόζγουολ, που το 1972 κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν σε ηλικία 37 ετών και 62 ημερών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ