Το Καυτό Καλοκαίρι του Τένις: Το Τρίμηνο – Φωτιά και η Πρώτη Φορά Μετά το 1992 (Βίντεο)

Το Καυτό Καλοκαίρι του Τένις: Το Τρίμηνο – Φωτιά και η Πρώτη Φορά Μετά το 1992 (Βίντεο)

Αυτό το καλοκαίρι θα είναι από τα πιο απαιτητικά των τελευταίων δεκαετιών για τους κορυφαίους τενίστες και τις κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο.

Οι κορυφαίοι αθλητές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα πυκνό πρόγραμμα με ραντεβού σε τρία Grand Slams (Roland Garros, Wimbledon, US Open), τουρνουά προετοιμασίας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αντιμετωπίζοντας διαφορετικές επιφάνειες όπως χώμα, γρασίδι και τσιμέντο.

Το Βαρύ Πρόγραμμα

Το πρώτο Grand Slam για φέτος είναι το Roland Garros, που διεξάγεται από τις 20 Μαΐου έως 9 Ιουνίου σε χωμάτινη επιφάνεια. Ακολουθεί η σεζόν γρασιδιού με κορύφωση στο Wimbledon από την 1η Ιουλίου έως τις 14 Ιουλίου.

Στη συνέχεια, ακολουθούν χωμάτινα τουρνουά πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, που θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Roland Garros από 27 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου.

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι τενίστες θα μεταβούν στις Ηνωμένες Πολιτείες για το US Open σε τσιμέντινη επιφάνεια από τις 26 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου.

Σημειωτέον ότι οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η πρώτη φορά από το 1992 που γίνονται σε χωμάτινη επιφάνεια, στο γήπεδο του Roland Garros.

Ένα καυτό καλοκαίρι με μεγάλες αθλητικές αναμετρήσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ με υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού από τους κορυφαίους τενίστες και τις καλύτερες τενίστριες του κόσμου.

Στις Προηγούμενες Διοργανώσεις

Στο περσινό Roland Garros, ο Novak Djokovic κατέκτησε το τρόπαιο στους άνδρες μετά από νίκη επί του Casper Ruud, ενώ η Iga Swiatek κέρδισε την Karolina Muchova στον τελικό των γυναικών.

Στο Wimbledon, ο Carlos Alcaraz επικράτησε του Novak Djokovic στον τελικό των ανδρών, ενώ η Marketa Vondrousova επικράτησε της Ons Jabeur στον τελικό των γυναικών.

Στο US Open, ο Novak Djokovic κατέκτησε τη νίκη επί του Daniil Medvedev στον τελικό των ανδρών, ενώ η Coco Gauff ανατράπηκε και κέρδισε την Aryna Sabalenka στον τελικό των γυναικών.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, ο Alexander Zverev κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους άνδρες, ενώ η Belinda Bencic κατέκτησε την κορυφή στις γυναίκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ