Το EKO Ράλι Ακρόπολις του 2024 θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου

Το EKO Ράλι Ακρόπολις του 2024 θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το EKO Ράλι Ακρόπολις θα διεξαχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου (5-8), μια περίοδος κατά την οποία ο καιρός μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στην εξέλιξη του αγώνα. Όπως ανακοινώθηκε μετά από συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου της FIA, το ημερολόγιο του 2024 θα περιλαμβάνει σύνολο δεκατριών αγώνων, συμπεριλαμβανομένων και κλασικών αγώνων, καθώς και νέων προσθηκών στο πρωτάθλημα. Οι πιο σημαντικές προσθήκες είναι το Ράλι Πολωνίας και το Ράλι Λετονίας, ενώ οι αγώνες στο Μεξικό και την Εσθονία θα παραμείνουν εκτός προγράμματος.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση της ημερομηνίας του αγώνα, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε: “Οι επιτυχημένες διοργανώσεις των προηγούμενων τριών ετών αποτελούν απόδειξη της αναγνώρισης από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Η περιλήψη του EKO Ράλι Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA και για το 2024, επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης. Συνεχίζουμε στο ίδιο επίπεδο και για το 2024, με στόχο τη διεξαγωγή ενός αγώνα του αξιού του ονόματός του, που για μία ακόμα φορά θα φέρει το ενδιαφέρον του παγκόσμιου motorsport στην χώρα μας”.

Στην 52η σεζόν του WRC, ο αγώνας θα έχει τέσσερα στάδια σε τέσσερις ηπείρους, συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία. Ο αγώνας θα ξεκινήσει με το Ράλι Μόντε Κάρλο (25-28 Ιανουαρίου) στην πόλη Gap των γαλλικών Άλπεων, ακολουθούμενο από το Ράλι Σουηδίας, τον μοναδικό αγώνα στο πρόγραμμα με χιόνι και πάγο.

Μια σημαντική αλλαγή είναι η μετατόπιση της ημερομηνίας του Ράλι Σαφάρι, που θα διεξαχθεί στο τέλος του Μαρτίου αντί του Ιουνίου. Αναμένεται ότι αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει τον αγώνα, καθώς το τέλος του Μαρτίου είναι η περίοδος των βροχών στην Naivasha της Κένυας, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του αγώνα.

Αμέσως μετά το Σαφάρι, το πρωτάθλημα θα επιστρέψει στην Ευρώπη για το Ράλι Κροατίας, την Πορτογαλία και τη Σαρδηνία, πριν από τον χωμάτινο αγώνα στην Πολωνία, ο οποίος διεξήχθη τελευταία φορά το 2017.

Για πρώτη φορά, το Ράλι Λετονίας (18-21 Ιουλίου) θα ενταχθεί στο πρωτάθλημα, με έδρα την παραθαλάσσια πόλη Liepāja και χωμάτινες επιφάνειες. Στις αρχές Αυγούστου, θα ακολουθήσει το Ράλι Φινλανδίας, το οποίο θα εναποτεθεί αυτόματα στο EKO Ράλι Ακρόπολις, που για άλλη μια φορά θα αποτελέσει πρόκληση για τους οδηγούς που θα αντιμετωπίσουν τα ανώμαλα εδάφη του αγώνα.

Στη συνέχεια, το πρωτάθλημα θα μετακινηθεί στη Νότια Αμερική για το Ράλι Χιλής, ενώ για δεύτερη χρονιά θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα το Ράλι Κεντρικής Ευρώπης, που περιλαμβάνει ειδικές διαδρομές στην Αυστρία, την Τσεχία και τη Γερμανία. Η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA για το 2024 θα κλείσει με το Ράλι Ιαπωνίας, που θα διεξαχθεί στην Ασία.

Παρακάτω παρατίθεται αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

25-28 Ιανουαρίου           Μόντε Κάρλο           Άσφαλτος/Πάγος
15-18 Φεβρουαρίου          Σουηδία                Χιόνι
28-31 Μαρτίου               Σαφάρι-Κένυα          Χώμα
18-21 Απριλίου              Κροατία                Άσφαλτος
9-12 Μαΐου                  Πορτογαλία            Χώμα
30 Μαΐου-2 Ιουνίου          Σαρδηνία               Χώμα
27-30 Ιουνίου               Πολωνία                Χώμα
18-21 Ιουλίου               Λετονία                Χώμα
1-4 Αυγούστου               Φινλανδία              Χώμα
5-8 Σεπτεμβρίου            ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις    Χώμα
26-29 Σεπτεμβρίου           Χιλή                   Χώμα
31 Οκτωβρίου-3 Νοεμβρίου    Κεντρική Ευρώπη        Άσφαλτος
21-24 Νοεμβρίου             Ιαπωνία                Άσφαλτος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ