Το αξεπέραστο άλμα του Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (βίντεο)

Το αξεπέραστο άλμα του Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (βίντεο)

Σε έναν τελικό γεμάτο ένταση και θέαμα, ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο με ένα άλμα στα 8,52 μέτρα στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια.

Ο αγώνας θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών και μαζί του ο Τεντόγλου ως ο αθλητής που μέσα σε 25 χρόνια έχει γίνει μύθος στο άλμα εις μήκος.

Από την αρχή, ο Τεντόγλου και ο Πινόκ ήταν τα δύο κύρια φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και αυτό αποδείχθηκε στις πρώτες προσπάθειές τους. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε με ένα άλμα 8,50 μέτρων, που τον έκανε υποψήφιο για την κορυφαία θέση, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Τζαμαϊκανός είχε ένα άλμα 8,40 μέτρων.

Ο Πινόκ, στη δεύτερη προσπάθειά του, έκανε ένα άλμα 8,50 μέτρων, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Έλληνα και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο Τεντόγλου, στη συνέχεια, προσπάθησε να ανταποκριθεί στο μεγάλο άλμα και στην τρίτη του προσπάθεια έκανε ένα άλμα 8,39 μέτρα.

Ο 25χρονος αθλητής, όπως και στο Τόκιο το 2021, έτσι και στη Βουδαπέστη, είχε το θάρρος να απαντήσει στην έκτη του προσπάθεια και να αποχωρήσει από την αθλητική αρένα με αυτό που του άξιζε: το χρυσό μετάλλιο.

Δείτε το εξαιρετικό άλμα του Τεντόγλου:

Ο Πινόκ δεν μπόρεσε να τον ξεπεράσει στην τελευταία προσπάθεια:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ