Το αμερικανικό ποδόσφαιρο, η πλουσιότερη αθλητική λίγκα στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes

Το αμερικανικό ποδόσφαιρο, η πλουσιότερη αθλητική λίγκα στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes

Η αμερικανική ποδοσφαιρική λίγκα (NFL) διατηρεί την κυριαρχία της στη λίστα με τους πιο αξιόλογους αθλητικούς οργανισμούς, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Βάσει των εκτιμήσεων του περιοδικού, ο συνολικός αριθμός των 50 πλουσιότερων αθλητικών ομάδων ανέρχεται σε 256 δισ. δολάρια, με αύξηση 15% σε σχέση με πέρυσι και μέση αξία 5,12 δισ. δολάρια.

Το NFL κατέχει τις πρώτες 30 θέσεις της λίστας, όπως έκανε και πέρυσι.

Ωστόσο, αν και δεν είναι ο αθλητικός οργανισμός με το υψηλότερο ποσοστό αύξησης, οι επτά ποδοσφαιρικές ομάδες που εμπεριέχονται στη λίστα παρουσίασαν αύξηση της αξίας τους σε ποσοστό 114% κατά μέσο όρο τα τελευταία πέντε χρόνια. Στην 36η θέση βρίσκεται η Παρί Σεν Ζερμέν με αύξηση της αξίας της κατά 334% στα 4,2 δισ. δολάρια.

Η ομάδα με την υψηλότερη αξία σε παγκόσμιο επίπεδο είναι οι Dallas Cowboys (NFL), με 9 δισ. δολάρια. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι New York Yankees (MLB) με 7,1 δισ. δολάρια και την τρίτη θέση μοιράζονται οι Golden State Warriors (NBA) και οι New England Patriots (NFL) με 7 δισ. δολάρια.

Στον τομέα του ποδοσφαίρου, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ομάδα με την υψηλότερη αξία, βρίσκοντας στην 11η θέση με 6,07 δισ. δολάρια. Δεύτερη μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων και 13η στη συνολική λίστα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 6 δισ. δολάρια, ενώ τρίτη είναι η Μπαρτσελόνα (18η στη συνολική λίστα) με 5,508 δισ. δολάρια. Η ελίτ συμπληρώνεται από τις Λίβερπουλ (5,288 δισ.), Μάντσεστερ Σίτι (4,99 δισ.), Μπάγερν Μονάχου (4,86 δισ.) και Παρί Σεν Ζερμέν (4,21 δισ.).

Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, δύο ομάδες της Formula 1 συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του Forbes. Η Ferrari βρίσκεται στην 45η θέση με 3,9 δισ. δολάρια και η Mercedes στην 47η θέση με 3,8 δισ. δολάρια. Επίσης, η αξία των δέκα ομάδων της Formula 1 αυξήθηκε κατά 232% τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Πηγή: in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ