Θοδωρής Βλάχος: «Ήμασταν σοβαροί σε ολόκληρο το ματς, ο στόχος μας είναι υψηλός»

Θοδωρής Βλάχος: «Ήμασταν σοβαροί σε ολόκληρο το ματς, ο στόχος μας είναι υψηλός»

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ξεκίνησε με επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, καθώς επικράτησε εύκολα 24-6 επί της Κίνας, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Ο προπονητής της ομάδας, Θοδωρής Βλάχος, τόνισε ότι η ομάδα ήταν σοβαρή από την αρχή του ματς και κατάφερε να κερδίσει εύκολα, ενώ επισήμανε πως ο στόχος της Ελλάδας είναι υψηλός.

Η Εθνική έκανε “σαρωτική” εμφάνιση στο πρώτο ματς και «διέλυσε» την Κίνα με 24-6.

«Ήταν ένα παιχνίδι με μια ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας από τη δική μας, αλλά ήμασταν σοβαροί από την αρχή. Αυτό ήταν ένα καλό παιχνίδι, αν λάβουμε υπόψη το μεγάλο μας προβάδισμα. Το πιο σημαντικό ματς στον όμιλο θα είναι αυτό με τους Γάλλους. Ήμασταν αφοσιωμένοι και με όρεξη να κάνουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας και το επιτύχαμε», δήλωσε ο Θοδωρής Βλάχος, προσθέτοντας σχετικά με την κούραση μετά το Ευρωπαϊκό:

«Είναι κάτι νέο για εμάς να έχουμε δύο διοργανώσεις με διάστημα 15 ημερών, και θα δείξει αν το διαχειριζόμασταν καλά. Τα παιδιά είναι κουρασμένα αφού έχουν και τις υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους. Προσπαθούμε βήμα-βήμα να τα βοηθήσουμε να αισθάνονται καλύτερα και σωματικά και πνευματικά. Έχουμε πολλά ματς και μεγάλη πίεση, επομένως χρειάζεται ειδική διαχείριση. Πάντα προσπαθούμε να βρούμε το πώς αισθάνονται».

Τέλος, όσον αφορά τους στόχους της ομάδας στη Ντόχα, τόνισε ότι “ο στόχος είναι υψηλός, να φτάσουμε ψηλά όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλά, να κερδίσουμε μεγάλους αντιπάλους. Έχουμε μπροστά μας…».

Ο Δ. Νικολαϊδης σχολίασε το ματς λέγοντας: «Το πρώτο ματς είναι πάντα σημαντικό σε κάθε διοργάνωση. Θέλαμε να ξεκινήσουμε δυνατά και να δείξουμε ότι έχουμε στόχο. Βλέπουμε ψηλά, αλλά και το κάθε ματς ξεχωριστά. Είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά το γνωρίζαμε και είμαστε έτοιμοι μετά την απογοήτευση στο Ευρωπαϊκό. Το αποτέλεσμα μας χαροποίησε καθώς δείξαμε ότι είμαστε πνευματικά και σωματικά έτοιμοι από την αρχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ