Ο Βραζιλιάνος ολυμπιονίκης, Τιάγκο Μπραζ, διαθέτει θετική δοκιμασία για απαγορευμένη ουσία

Ο Βραζιλιάνος ολυμπιονίκης, Τιάγκο Μπραζ, διαθέτει θετική δοκιμασία για απαγορευμένη ουσία

Ο Τιάγκο Μπραζ, Βραζιλιάνος ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών του στίβου σήμερα Παρασκευή (27/07).

Η Μονάδα Ακεραιότητας Αθλητισμού ανέφερε ότι ο Μπραζ ενημερώθηκε για τον ισχυρισμό ότι διαπιστώθηκε η παρουσία της απαγορευμένης ουσίας οσταρίνη και τέθηκε υπό προσωρινή αναστολή, με πιθανή τετραετή αποκλεισμό από τη δραστηριότητα.

Ο Μπραζ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο με απίστευτο άλμα στα 6,03 μέτρα, που αποτελεί ακόμα και σήμερα ολυμπιακό ρεκόρ. Επίσης, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021 στο Τόκιο. Τον προηγούμενο μήνα συμμετείχε σε δύο αγώνες του Diamond League στην Ευρώπη, προετοιμαζόμενος για το παγκόσμιο πρωτάθλημα τον επόμενο μήνα στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Η οσταρίνη είναι μια ουσία που βοηθά στην ανάπτυξη των μυών και χρησιμοποιείται ως διαμορφωτής των υποδοχέων ανδρογόνων. Σημείωθε ότι η βρετανική ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 μέτρων ανδρών έχασε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς ο αθλητής Τσιζίντου Γιούτζα βρέθηκε θετικός στην οσταρίνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ