Σωκράτης Λιάκος: «Η Ελληνική Πάλη γράφει Ιστορία»

Σωκράτης Λιάκος: «Η Ελληνική Πάλη γράφει Ιστορία»

Η Ελληνική Πάλη συνεχίζει να σημειώνει μεγάλες επιτυχίες και να βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες περιόδους της. Ο γραμματέας της τεχνικής επιτροπής, Σωκράτης Λιάκος, μίλησε για τις αγωνιστικές εξελίξεις στην Πάλη. Ολυμπιακή πρόκριση, παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια και πλήθος μεγάλων διοργανώσεων πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, όλα αυτά μέσα σε μία χρονιά.

Ο Σωκράτης Λιάκος εξέφρασε την αισιοδοξία του και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το μόνο που του λείπει είναι να δει έναν Έλληνα παλαιστή να κατακτά ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

Ακολουθεί η αναλυτική συνέντευξη του Σωκράτη Λιάκου:

ΕΡ: Σωκράτη, η Ελληνική Πάλη βιώνει μία από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας της. Ήδη η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον Γιώργο Κουγιουμτσίδη και η Μαρία Πρεβολαράκη ήταν πολύ κοντά στην πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Παρισιού. Ποιος είναι ο λόγος για αυτές τις επιτυχίες;

«Οι επιτυχίες έχουν αρχίσει να διαδέχονται η μία την άλλη και η Ελληνική Πάλη βιώνει πραγματικά μια ιστορική στιγμή! Είμαστε περήφανοι για τους αθλητές μας και για τον αγώνα και την αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά. Οφείλουμε να συγχαρούμε τους προπονητές μας για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν, καθώς και τους Ομοσπονδιακούς προπονητές. Παρά τη μειωμένη επιχορήγηση, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης παραμένει δίπλα σε όλους τους αθλητές μας καθημερινά, τους υποστηρίζει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και συμμετέχει στις διοργανώσεις στις οποίες αυτοί συμμετέχουν. Η Ομοσπονδία δίνει το παρόν, στηρίζει τα παιδιά μας και αγωνίζεται για το μέλλον του άθληματος.

ΕΡ: Πόσο σημαντικό είναι για την Ομοσπονδία και τη χώρα να φιλοξενούνται παγκόσμια πρωταθλήματα και διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα;

Η διοργάνωση παγκόσμιων και διεθνών αγώνων στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντική για τη χώρα και τον τουρισμό, καθώς προσελκύει πολλούς επισκέπτες. Όχι μόνο βοηθάει την οικονομία των τοπικών κοινοτήτων που φιλοξενούν τις διοργανώσεις, αλλά επίσης συμβάλλει στην προβολή του άθληματος και την ευαισθητοποίηση των νέων αθλητών για αυτό. Αυτές οι εκδηλώσεις ενισχύουν επίσης τον αθλοτουρισμό στην Ελλάδα και έχουν θετική επίδραση στις τοπικές κοινωνίες.

ΕΡ: Ως μέλος του ΔΣ και γραμματέας της τεχνικής επιτροπής, πόσο χαρούμενος είσαι για αυτές τις επιτυχίες και ποιος είναι ο επόμενος στόχος;

Μέσω των καθηκόντων μου στο ΔΣ και στην τεχνική επιτροπή της Ομοσπονδίας, έχω την τιμή και το βάρος να επιβεβαιώνω την σημαντική προσφορά της ΕΛΟΠ στις επιτυχίες των τελευταίων ετών και την στήριξή μας στο άθλημα και τους αθλητές. Είμαι περήφανος και ευτυχισμένος για τις επιτυχίες των αθλητών μας, αφού γνωρίζω από κοντά τον αγώνα που δίνουν καθημερινά και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις. Ο επόμενος μας στόχος είναι να συνεχίσουμε να είμαστε υποστηρικτικοί και να στηρίζουμε τους αθλητές μας, βλέποντας πάντα την κορυφή και είναι εκεί κατά την διάρκεια της πορείας προς αυτήν.

ΕΡ: Διεξάγονται δύο παγκόσμια πρωταθλήματα στο Λουτράκι τον Οκτώβριο, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βετεράνων Ολυμπιακής Πάλης και Grappling. Είναι η Ομοσπονδία έτοιμη;

Η ΕΛΟΠ και η Ελλάδα είναι πλήρως προετοιμασμένες για τα παγκόσμια πρωταθλήματα που ακολουθούν. Έχουμε αποδείξει στο παρελθόν την ικανότητά μας και θα το κάνουμε ξανά στο μέλλον. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε την εμπιστοσύνη των παγκόσμιων ομοσπονδιών και να διοργανώνουμε μεγάλες εκδηλώσεις, ενισχύοντας παράλληλα τον αθλοτουρισμό.

ΕΡ: Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου ως γραμματέας της τεχνικής επιτροπής;

Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω να παλεύω για το μέλλον του άθληματος μέσω των καθηκόντων μου στην επιτροπή. Έχοντας φερεγγυότητα, αξιοκρατία και σκληρή δουλειά, θέλω να προσφέρω στην ανάπτυξη της Πάλης και στην υπηρεσία των αθλητών μας. Το όνειρό μου είναι να δω Έλληνες παλαιστές να κατακτούν Ολυμπιακά μετάλλια στο Παρίσι.

ΕΡ: Εκτός από την Πάλη, ασχολείσαι και με την πολιτική, καθώς είσαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Κεντρική Μακεδονία. Ποιος είναι ο λόγος που αποφάσισες να μπεις στην πολιτική και ποιοι είναι οι στόχοι σου;

Είμαι ένας άνθρωπος που ανήκει στην κοινωνία, είμαι εργάτης, αθλητής, πατέρας. Είναι φυσικό για εμένα να ασχολούμαι με τα κοινά, καθώς αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα που απασχολούν εμάς και τους συνανθρώπους μας. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι μας για το μέλλον τους απαιτούν από εμάς να εμπλακούμε στην πολιτική και να δράσουμε. Η πρόταση να είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη “Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας” ήταν μία τιμή για εμένα. Μέσω αυτής της υποψηφιότητας και του αγώνα μας, ο στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής στην περιοχή μας και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ