Ρατσισμός στην Ιρλανδία: Δεν απονεμήθηκε μετάλλιο σε μαύρη αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής (βίντεο)

Ρατσισμός στην Ιρλανδία: Δεν απονεμήθηκε μετάλλιο σε μαύρη αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής (βίντεο)

Ένα βίντεο που δείχνει ένα εξοργιστικό περιστατικό ρατσισμού σε αθλητική εκδήλωση στην Ιρλανδία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Σε ένα πρωτάθλημα παιδικής ενόργανης γυμναστικής, όπου κανονικά χορηγούνται μετάλλια σε όλα τα κορίτσια, ένας αξιωματούχος της ομοσπονδίας Gymnastics Ireland παρέλειψε να δώσει μετάλλιο σε μια μαύρη αθλήτρια. Το περιστατικό συνέβη τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

Το κοριτσάκι έμεινε έκπληκτο και δυσαρεστημένο αφού δεν λάμβανε κανένα μετάλλιο.

Το βίντεο έχει προκαλέσει παγκόσμια ανταπόκριση. Οι γνωστές μαύρες αθλήτριες των ΗΠΑ, Simone Biles και Jordan Chiles, εξέφρασαν την θλίψη τους για το περιστατικό. Η Biles έγραψε στο Twitter ότι όταν είδε το βίντεο, ένιωσε οδυνηρά και έστειλε ένα σύντομο βίντεο υποστήριξης στο κορίτσι. Η Chiles ζήτησε από τους ακόλουθούς της στα social media να βοηθήσουν να εντοπιστεί το κορίτσι και να της δείξουν συμπαράσταση.

Λόγω της έντονης ανταπόκρισης στα social media, η Gymnastics Ireland εξέδωσε ανακοίνωση όπου ανέφερε ότι έλαβε καταγγελία για ρατσισμό και διερευνά το περιστατικό. Η αξιωματούχος που εμφανίζεται στο βίντεο παραδέχτηκε τη σφάλμα της και ζήτησε συγγνώμη. Μετά από διαπραγματεύσεις, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να λύσουν την υπόθεση.

Η μητέρα του κοριτσιού, ωστόσο, διαφωνεί με την ανακοίνωση της Gymnastics Ireland και λέει ότι η υπόθεση δεν έχει τελειώσει. Υποσημειώνει ότι η ομοσπονδία δεν ζήτησε δημόσια συγγνώμη και προσπαθεί να προστατεύσει την αξιωματούχο. Επίσης, εκφράζει φόβους για την ασφάλεια της οικογένειάς της λόγω της δημοσιοποίησης της υπόθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ