Προσδιορισμός και Πάταξη της Βίας

Προσδιορισμός και Πάταξη της Βίας

Δεν είναι απλώς ζεστή εκ νέου η βία, αλλά πλέον είναι μοχλιασμένη και επικίνδυνη.

Ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρεται στην ανάγκη ενημέρωσης και αναβάθμισης των καμερών παρακολούθησης στα γήπεδα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων και θέσεων στο γήπεδο.

Αυτή η πρόταση προέρχεται από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε στις 21 Φεβρουαρίου 2022, προκειμένου να εφαρμοστούν αυστηρότερα μέτρα κατά της βίας,

Αυτά τα μέτρα είναι παρόμοια με προηγούμενες ανακοινώσεις πριν από χρόνια, όπως η τοποθέτηση καμερών και μέτρα ασφαλείας.

Η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει τους λόγους που απαιτεί την τοποθέτηση καμερών σε γήπεδα, όταν προκαλούνται επεισόδια έξω από αθλητικές εγκαταστάσεις κλειστού τύπου.

Επιπλέον, η ευθύνη για τις παρεμβάσεις έχει πάντα η αστυνομία και η αντίδραση της κυβέρνησης φαίνεται υπερβολική, προκαλώντας αντιδράσεις από αθλητικές ομάδες και το κοινό.

Οι επιπτώσεις αυτών των μέτρων επεκτείνονται στους αθλητικούς συλλόγους, που υφίστανται οικονομικές απώλειες λόγω των ποινών που επιβάλλονται, ενώ και τα αθλητικά γεγονότα πλήττονται από τις αλλαγές στη νομοθεσία.

Η ενίσχυση αυτών των μέτρων απαιτεί σοβαρή μελέτη και καθοδήγηση από τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια σε αθλητικά γεγονότα, χωρίς να πληγούν οι θεμελιώδεις αρχές του αθλητισμού και οικονομικά συμφέροντα των συλλόγων και του κοινού.

Πηγή: in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ