Ποια ήταν η ναζιστική φράση που ακούστηκε στο US Open και η “πληρωμένη” απάντηση του διαιτητή (βίντεο)

Ποια ήταν η ναζιστική φράση που ακούστηκε στο US Open και η “πληρωμένη” απάντηση του διαιτητή (βίντεο)

Προκλήθηκε σάλος για περίπου 10 λεπτά στον προημιτελικό αγώνα ανάμεσα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και τον Γιάνικ Σίνερ στο US Open, όταν σε μια στιγμή στο τέταρτο σετ, κατά τη διάρκεια του σερβίς του Γερμανού, ακούστηκε στο γήπεδο μια ναζιστική φράση του Χίτλερ.

Ως αποτέλεσμα, οι υπεύθυνοι του τουρνουά εισέβαλαν στο γήπεδο, εντόπισαν τον άνδρα που την είπε και τον απομάκρυναν από το γήπεδο.

Τι ακριβώς συνέβη;

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, ο Σάσα Ζβέρεφ ετοιμάζεται να σερβίρει τον δεύτερο πόντο του πέμπτου παιχνιδιού στο τέταρτο σετ. Αυτή τη στιγμή, ένας άνδρας από τις κερκίδες βρήκε την ευκαιρία, μεταξύ των πόντων, να φωνάξει μια ναζιστική φράση του Χίτλερ.

Όπως ακούγεται στο βίντεο, φωνάζει “Deutschland über alles”, που σημαίνει “Η Γερμανία πάνω από όλα στον κόσμο”.

Ο Ζβέρεφ δεν χρειάστηκε ούτε ένα δευτερόλεπτο για να το παρατηρήσει και πηγαίνει στον διαιτητή για να του το αναφέρει. Αρχικά, ο διαιτητής νόμισε ότι ο 12ος παγκόσμιος παίκτης στραφεί προς αυτόν για να παραπονεθεί για τη φασαρία.

Ωστόσο, ο Ζβέρεφ, ως Γερμανός, κατάλαβε αμέσως τι σήμαινε και το ανέφερε στον διαιτητή. “Όχι, όχι, δεν είναι αυτό. Μόλις είπε την πιο γνωστή φράση του Χίτλερ που υπάρχει στον κόσμο. Είναι απαράδεκτο. Αυτό είναι απίστευτο”.

Ο διαιτητής αντέδρασε αμέσως, γυρίζοντας προς το κοινό και λέγοντας: “Ποιος είναι αυτός ο εξυπνάκιας που το είπε αυτό; Σηκώστε το χέρι σας. Ποιος το είπε; Ποιος το είπε;”

Η συνέχεια είναι γνωστή, με τους υπεύθυνους του τουρνουά να εκπληρώνουν το ρόλο τους και να απομακρύνουν τον άνδρα από το γήπεδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ