Πέντε Έλληνες παλαιστές αγωνίζονται στο Βελιγράδι για τις προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Πέντε Έλληνες παλαιστές αγωνίζονται στο Βελιγράδι για τις προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Στο Βελιγράδι, ξεκινά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης για άνδρες και γυναίκες, όπου πέντε Έλληνες παλαιστές θα διεκδικήσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι. Οι πρώτες πέντε θέσεις από κάθε Ολυμπιακή κατηγορία θα εξασφαλίσουν την πρόκριση, ενώ οι δύο επόμενοι θα διεκδικήσουν τον τελευταίο διαθέσιμο θέση.

Οι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα είναι ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης στην ελεύθερη πάλη στην κατηγορία των 74 κιλών, η Μαρία Πρεβολαράκη στη γυναικεία πάλη στην κατηγορία των 53 κιλών και οι Γιώργος Πρεβολαράκης (77κ.), Ηλίας Παγκαλίδης (87κ.) και Λαοκράτης Κεσίδης (97κ.) στην ελληνορωμαϊκή πάλη.

Στο Βελιγράδι θα συνοδεύσουν την αποστολή οι προπονητές Θέμης Ιακωβίδης, Μόησεν Παριγέι και Γιάννης Παγκαλίδης. Επίσης, η αποστολή θα περιλαμβάνει τους διαιτητές Ηλία Λιάκο και Παυλίνα Γεωργίου.

Ο πρώτος που θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Ο αντίπαλός του στον προκριματικό γύρο είναι ο Μαγκομεντκαμπίμπ Καντιμαγκομέντοφ, ο οποίος αγωνίζεται ως ανεξάρτητος, αλλά γεννήθηκε στη Ρωσία και κατάγεται από τη Λευκορωσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ