Παρίσι 2024: Τα Ολυμπιακά έργα βρίσκονται στο στάδιο της αποπεράτωσης

Παρίσι 2024: Τα Ολυμπιακά έργα βρίσκονται στο στάδιο της αποπεράτωσης

2024 Παρίσι: Η εκπλήρωση των Ολυμπιακών εργων στην τελική ευθεία

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας παράδοσης των Ολυμπιακών έργων (Solideo), Νικολά Φεράν, δήλωσε σήμερα (19/12) ότι όλα εξελίσσονται όπως προγραμματίζεται, με εξαίρεση ορισμένα καταλύματα στο Ολυμπιακό Χωριό. Αυτά θα ολοκληρωθούν μερικές εβδομάδες αργότερα, αλλά θα είναι έτοιμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου).

Η ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2023 έχει επισημανθεί εδώ και αρκετά χρόνια ως ημερομηνία παράδοσης των έργων σε όλους τους εργαζομένους της Solideo.

«Σε 12 ημέρες θα ολοκληρώσουμε τις εργασίες και μέχρι την 1η Μαρτίου θα παραδώσουμε τα έργα στο Παρίσι 2024», εξήγησε ο Φεράν. Πρόσθεσε ότι το 84% των έργων έχει ολοκληρωθεί και ο στόχος είναι να φτάσει το 89% έως το τέλος του έτους.

Το Ολυμπιακό Χωριό των αθλητών, που βρίσκεται στο Saint-Denis, Saint-Ouen και l’ile-Saint-Denis, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου. Μόνο ένα μικρό τμήμα στο Ile-Saint-Denis θα καθυστερήσει μερικές εβδομάδες, όμως «δεν αναμένονται προβλήματα κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Πριν από την παράδοση των κλειδιών, θα υπάρξει μια διάστημα δύο μηνών για πιθανές τροποποιήσεις. Στη συνέχεια, η οργανωτική επιτροπή (Cojo) θα αναπτύξει τις 2.800 οικιστικές μονάδες παρέχοντας, για παράδειγμα, κρεβάτια.

Το κατάλυμα θα μπορεί να φιλοξενήσει αρκετούς αθλητές και θα μεταμορφωθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σχετικά με την κατασκευή του Grand Palais, που θα φιλοξενήσει την ξιφασκία, ο Φεράν ανέφερε ότι το πρόγραμμα είναι «εξαιρετικά σφιχτό» και θα παραδοθεί στις 19 Απριλίου στο Cojo, ωστόσο στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τροποποιήσεις.

Ως προς το κολυμβητήριο Colombes (Hauts-de-Seine), που θα χρησιμοποιηθεί μόνο για προπονήσεις, το πρόγραμμα είναι επίσης «πολύ σφιχτό», ενώ το Ολυμπιακό κέντρο Υγρού Στίβου στο Saint-Denis, απέναντι από το Stade de France, αναμένεται να παραδοθεί «έναν μήνα νωρίτερα» τον Απρίλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ