Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος κατακτά τον παγκόσμιο τίτλο!

Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος κατακτά τον παγκόσμιο τίτλο!

Ο Έλληνας παλαιστής Αρίωνας Κολιτσόπουλος έγραψε Ιστορία στην Τουρκία, ανεβάζοντας ψηλά την ελληνική σημαία στην κατηγορία U17 της ελληνορωμαϊκής πάλης. Αυτή είναι η πρώτη φορά που κερδίζει το χρυσό μετάλλιο σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία στην Ελληνορωμαϊκή πάλη.

Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος, ένας αθλητής με πολλά χρυσά μετάλλια και ιστορικά ρεκόρ, δεν ήθελε να χάσει αυτήν την ευκαιρία. Αντιμετώπισε τον Ιρανό αντίπαλο Μοχαμαντιάν και κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 6-5!

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος γράφει Ιστορία. Πέρυσι, ήταν ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στην κατηγορία U17.

Ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, γεγονός που έκανε όλους να νιώσουν περήφανοι.

Επίσης, η Μαρία Λουίζα Γκίκα βρίσκεται σε δρόμο για μια ακόμη μετάλλιο. Στην κατηγορία 43 κιλών των γυναικών, θα αγωνιστεί για το χάλκινο μετάλλιο αύριο. Η Έλληνίδα παλαιστρία έχει κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση και έφτασε στα ημιτελικά, μετρώντας 2 νίκες. Στον ημιτελικό, αντιμετώπισε την Ιαπωνέζα Εζάκα και ηττήθηκε με σκορ 8-0. Προηγουμένως, είχε νικήσει τις αντιπάλους της από Καζακστάν και Ρουμανία, χωρίς κανένα ζήτημα.

Τέλος, ο Θανάσης Τσινιάς αγωνίστηκε στην κατηγορία των 45 κιλών της Ελληνορωμαϊκής πάλης στο U17 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Τουρκία. Παρότι προηγήθηκε με 1-0, δεν κατάφερε να προχωρήσει στον επόμενο γύρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ