Ομάδες Που Είναι Υποψήφιες για Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού Μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στο Άιντχοφεν

Ομάδες Που Είναι Υποψήφιες για Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού Μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στο Άιντχοφεν

Η Εθνική ομάδα γυναικών στο πόλο έλαβε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, μετά τη νίκη επί της Ιταλίας. Αυτή θα είναι η τρίτη συμμετοχή της Εθνικής γυναικών μετά το ασημένιο μετάλλιο του 2004 στην Αθήνα και την αποτυχημένη προσπάθεια του 2008 στο Πεκίνο.

Η Εθνική ομάδα γυναικών, μαζί με την αντίστοιχη ομάδα ανδρών, αντιπροσωπεύει την Ελλάδα, με τις ανδρικές ομάδες να έχουν εξασφαλίσει 17 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, από τις οποίες 12 είναι συνεχόμενες.

Μετά την συμμετοχή της Εθνικής ομάδας γυναικών, η Ελλάδα έχει πλέον 44 προκρίσεις για το Παρίσι, πεντέμισι για το σκοποβολή, τρία για τον στίβο, πέντε για την κολύμβηση, δύο ομάδες των 12 αθλητών και αθλητριών στο πόλο, τρία στην κωπηλασία, έναν στην πάλη, έναν στη γυμναστική, έναν στην ποδηλασία και έναν στην ιππασία.

Ακόμη, η Ελλάδα διεκδικεί τρεις συμμετοχές σε ομαδικά αθλήματα, όπως το μπάσκετ, η καλλιτεχνική κολύμβηση και το ανσάμπλ στη ρυθμική γυμναστική.

Εάν καταφέρουμε να αποκτήσουμε αυτές τις προκρίσεις, ο αριθμός συμμετοχών μπορεί να φτάσει τα 80-90 άτομα. Διαφορετικά, ο αριθμός θα είναι μειωμένος σε σχέση με τα 83 άτομα που πήγαν στο Τόκιο και τους προηγούμενους Ολυμπιακούς.

Εθνική Ομάδα Μπάσκετ

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών θα αγωνιστεί στο Προολυμπιακό Τουρνουά τον Ιούλιο στην Αθήνα. Μία από τις οκτώ ομάδες θα κερδίσει την πρόκριση, με την Ελλάδα να αναμένεται να διεκδικήσει μία θέση μέσω των ημιτελικών και του τελικού, αντιμετωπίζοντας τις ισχυρές Κροατία και Σλοβενία.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της ομάδας θα παίξει η πιθανή συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που αν δεν προκριθεί η ομάδα των Μπακς στα play off του ΝΒΑ, θα είναι διαθέσιμος για τους Ολυμπιακούς. Ο ίδιος έχει δηλώσει την επιθυμία του να συμμετάσχει στην διοργάνωση, εφόσον η κατάστασή του το επιτρέψει.

Καλλιτεχνική Κολύμβηση

4a69f21b f3bf 4b10 824b 97a2743cc2b4

Η ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης έχει πιθανότητες πρόκρισης μέσα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ντόχα του Κατάρ, απ’ όπου θα βγούν οι πέντε προκρίσεις για το Παρίσι. Οι 8 αθλήτριες της ομάδας έχουν τα προσόντα για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού, μετά την 5η θέση που κατέκτησαν στο 20ο παγκόσμιο πρωτάθλημα πέρσι στη Φουκουόκα.

Εθνική Ομάδα του Ανσάμπλ

3a4cac0d 0766 4bc5 bbf0 ecadab149e6a

Η Εθνική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής διεκδικεί το εισιτήριο για το Παρίσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν στις 29-31 Μαρτίου. Η απουσία των Ρωσίας και Λευκορωσίας δίνει περιθώρια εισόδου για την ελληνική ομάδα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου.

Πηγή: In.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ