Οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι πλησιάζουν τους Ολυμπιακούς του Παρισιού

Οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι πλησιάζουν τους Ολυμπιακούς του Παρισιού

Ο δρόμος ανοίγει για τη συμμετοχή των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς εκπρόσωποι των διεθνών ομοσπονδιών θερινών αθλημάτων πίεσαν τη ΔΟΕ να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που ακολούθησε την 12η Ολυμπιακή Συνοδο Κορυφής, εκπρόσωποι των διεθνών ομοσπονδιών και των εθνικών ολυμπιακών επιτροπών ζήτησαν την άμεση εισδοχή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών υπό καθεστώς ουδετερότητας.

Οι συζητήσεις έγιναν κεκλεισμένων των θυρών στην έδρα της ΔΟΕ στη Λωζάνη και η πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της ΔΟΕ, Φινλανδή Εμα Τέρχο, εξέφρασε την έγκρισή της για το αίτημα, τονίζοντας πως δεν πρέπει να τιμωρούνται οι αθλητές για τις ενέργειες των κυβερνήσεών τους.

Η Τέρχο πιέζει για την άμεση λήψη αποφάσεων καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού πλησιάζουν γρήγορα. Η ΔΟΕ επανέλαβε ότι η συμμετοχή των ρώσων και λευκορώσων αθλητών θα είναι υπό αυστηρές προϋποθέσεις, όπως ουδέτερη σημαία και απουσία σε ομαδικά αθλήματα και συμμετοχή σε αντιπαράθεση με την Ουκρανία.

Η ΔΟΕ διευκρίνισε ότι το σύστημα πρόκρισης και ο αριθμός θέσεων για κάθε άθλημα δεν θα τροποποιηθούν για τους ουδέτερους αθλητές που κατέχουν ρωσική ή λευκορωσική υπηκοότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ