Οι πρώτες δηλώσεις του Χάμιλτον μετά τη “βόμβα”: “Ήταν μία από τις δυσκολότερες αποφάσεις που έλαβα ποτέ”

Οι πρώτες δηλώσεις του Χάμιλτον μετά τη “βόμβα”: “Ήταν μία από τις δυσκολότερες αποφάσεις που έλαβα ποτέ”

Λίγα λεπτά μετά τις ανακοινώσεις από Mercedes και Ferrari, ο Λιούις Χάμιλτον προχώρησε σε δήλωση με την οποία εξηγεί γιατί πήρε την απόφαση να φύγει από την πρώτη και να συνεχίσει στη δεύτερη.

Παράλληλα, ο Βρετανός πιλότος και θρύλος της γερμανικής ομάδα, διαβεβαίωσε πως “είμαι 100% αφοσιωμένος ώστε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό αυτή τη σεζόν και να κάνω ξεχωριστή την τελευταία μου χρονιά με τα ασημί βέλη”.

Η δήλωση του Χάμιλτον:

“Είχα 11 φοβερά χρόνια με τη Mercedes και είμαι υπερήφανος για όσα πετύχαμε μαζί. Η Mercedes είναι μέρος της ζωής μου από τότε που ήμουν 13 ετών. Είναι ένα μέρος στο οποίο έχω μεγαλώσει και η απόφαση να φύγω ήταν από τις δυσκολότερες της ζωής μου. Αλλά είναι η σωστή στιγμή να κάνω αυτό το βήμα. Είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα μου πρόκληση. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για την τρομερή στήριξη της οικογένειας της Mercedes, ειδικά στον Τότο για τη φιλία του και τις ικανότητές του ως ηγέτης. Είμαι 100% αφοσιωμένος ώστε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό αυτή τη σεζόν και να κάνω ξεχωριστή την τελευταία μου χρονιά με τα ασημί βέλη”.

Από πλευράς του ο διευθυντής της Mercedes, Τότο Βολφ, είπε: 

“Όσον αφορά το ζεύγος ομάδας-οδηγού, η σχέση μας με τον Λούις έχει γίνει η πιο επιτυχημένη που έχει δει το άθλημα, και αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το βλέπουμε με υπερηφάνια. Ο Λούις θα είναι πάντα σημαντικό μέρος της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Mercedes. Ωστόσο, ξέραμε ότι η συνεργασία μας θα έφτανε σε φυσικό τέλος κάποια στιγμή, και αυτή η μέρα έφτασε. Αποδεχόμαστε την απόφαση του Λούις να αναζητήσει μια νέα πρόκληση και οι δικές μας ευκαιρίες για το μέλλον παραμένουν συναρπαστικές. Αλλά προς το παρόν, έχουμε ακόμη μία σεζόν μπροστά μας και είμαστε επικεντρωμένοι στο να αγωνιστούμε δυνατά το 2024”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ